Son dönemde hayata geçirdiği Katı Atık Tesisi ve geri dönüşüm projeleriyle ‘Temiz bir Adıyaman’ hedefine adım adım yaklaşan Adıyaman Belediyesi, şimdide tekstil atıklarının geri dönüşüm yoluyla yeniden kazandırılması için Orijinal Geri Dönüşüm firması yetkilileriyle protokol imzaladı.

Adıyaman Belediyesi başkanlık makamında gerçekleşen protokol törenine Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, belediye yöneticileri ve ilgili firma yetkilileri katıldı. Protokol hakkında kısa bir bilgi veren Başkan Kılınç, hedeflerinin sıfır atık olduğunu dile getirerek, “Adıyaman Belediyesi olarak yaptığımız Katı Atık Tesisi ve geri dönüşüm çalışmalarıyla şehrimizi örnek bir il haline getirdik. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, kıymetli eşleri Emine Erdoğan hanımefendi tarafından başlatılan sıfır atık projesi kapsamında Adıyaman Belediyesi sınırları içerisinde bulunan kullanılmış tekstil atıklarının toplanması ve şehrin belirlenen noktalarına kumbara yerleştirilmesi için gerekli protokolü yüklenici firma yetkilileriyle imzalıyoruz. Proje ve yatırımlarımızla hem doğayı korumaya, hem de dayanışmayı büyüterek çocuklarımızın çevre ve geri dönüşüm bilinciyle erken yaşta tanışmasını sağlamaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Başkan Kılınç ve firma yetkilisi Selma Turan ‘Adıyaman Belediyesi sınırları içerisinde bulunan ve kullanılmış tekstil atıklarının kaynağından ayrı toplanması ve kumbara yerleştirilmesi’ protokolünü karşılıklı imzaladı. İmzalanan protokol çerçevesinde, Adıyaman Belediyesi tarafından belediye sınırları içerisinde belirlenen noktalara konulacak olan kumbaralar ile tüm kullanılmış giysi, kemer, çanta ve ayakkabı gibi tekstil atıklarının toplanılarak geri dönüşüm yoluyla yeniden kazandırılması sağlanacak.