Adıyaman Belediyesi ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Güneydoğu Bölge Koordinatörlüğü arasında asansörlerin yıllık kontrollerinin gerçekleştirilmesi için protokol imzalandı.

Adıyaman Belediyesi başkanlık makamında gerçekleşen protokol törenine Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, TSE Bölge Koordinatörü Rıza Okumuş ve TSE Adıyaman İl Temsilcisi Jülide Başsürücü katıldı. Protokol hakkında kısa bir bilgi veren Başkan Kılınç, vatandaşların can güvenliğinin her şeyden önemli olduğunu belirterek, “04.05.2018 tarih ve 30411 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan ‘Asansörlerin Periyodik Kontrol Yönetmeliği’nin yapılmasının zorunlu kılındığı asansör periyodik bakım kontrollerinin daha sağlıklı ve güvenilir biçimde yapılmasına dair usul ve esaslar çerçevesinde Türk Standartları Enstitüsü Güneydoğu Bölge Müdürlüğü ile bir protokol imzaladık. Protokol kapsamında belediyemiz sınırları içerisinde bulunan tüm asansörlerin yıllık kontrolleri yapılacaktır. Halkımızın can güvenliği açısından oldukça önemli olan bu kontrollerin yapılmasını sağlayacak olan bu protokol için emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmanın ardından Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç ile TSE Bölge Koordinatörü Rıza Okumuş karşılıklı protokol imzaladı.