Kurban Bayramı için hazırlıklarını tamamlayan Adıyaman Belediyesi, bayram süresince koronavirüs tedbirlerini en üst seviyede uygulayacak.

Bayram öncesi ve süresince oluşabilecek aksaklıkların anında giderilmesi, İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun kararı ile belirlenen kurban satış ve kesim yerleri ile mezarlık ve ibadethanelerde bakım ve temizlik çalışmalarını gerçekleştiren Adıyaman Belediyesi, ilgili birimleriyle bayram boyunca da 7/24 hizmet vermeye devam edecek.

31 Temmuz Cuma, 1 Ağustos Cumartesi, 2 Ağustos Pazar ve 3 Ağustos Pazartesi günleri kutlanacak olan Kurban Bayramı öncesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Mezarlık Müdürlüğü tarafından genel temizlik, ibadethane temizliği ve mezarlık bakımı, Zabıta ve Veteriner İşleri Müdürlükleri tarafından da koordineli bir şekilde sürdürülen hayvan satış ve kesim yeri çalışmalarını tamamlayan Adıyaman Belediyesi, sorunsuz bir bayram için her türlü önlemini aldı.

“BAYRAMDA TEDBİRLERE HARFİYEN UYULMALI”

Adıyaman Belediyesi tarafından bayram öncesinde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, koronavirüsün etkisini yeniden arttırdığı bu dönemde daha dikkatli olunması uyarısında bulunarak, “Kurban Bayramı öncesinde vatandaşlarımızın sorun yaşamaması, kurban ibadetlerini kolayca yapabilmelerini sağlamak amacıyla ekiplerimiz, İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun kararı ile belirlenen kurban satış ve kesim alanlarının insan, hayvan ve çevre sağlığı yönünden uygun hale getirilmesi için gerekli çalışmaları yaptı. Koronavirüs vakalarının arttığı bu dönemde tedbirleri en ince ayrıntısına kadar alıyoruz. Alacağımız ilave önlemlerle ve vatandaşlarımızın göstereceği hassasiyetle bu bayramı da bayram tadında yaşamayı umut ediyorum” diye konuştu.

“GÖLEBATMAZ VE SAĞLIK OCAĞI CADDELERİNE TEZGAH KURMAK YASAK”

Başkan Kılınç, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında bayram arifesinde Gölebatmaz ve Sağlık Ocağı Caddelerine tezgah kurulmasının yasaklandığını da sözlerine ekleyerek, “Virüs tehdidini minimuma indirmek için aldığımız bu karara ek olarak vatandaşlarımızdan da bayram öncesinde ve sürecinde sosyal mesafe kurallarına uymalarını, maske takmalarını ve kişisel hijyene önem vermelerini istiyoruz. Bayram ziyaretlerinin mümkün olduğunca az yapılmasının ve kurban kesim alanlarındaki yoğunluğun en az seviyede tutulmasının oldukça önemli olduğu bu bayramı en sağlıklı şekilde atlatmak hepimizin ortak temennisidir” dedi.

Olası bir olumsuzluğa karşı Adıyaman Belediyesi olarak bayram süresince vatandaşa hizmet vermeye devam edeceklerini de sözlerine ekleyen Başkan Kılınç şunları söyledi: “Vatandaşlarımızın olası bir şikayetine anında müdahale edebilmek için 153 Beyaz Masa ve 110 İtfaiye birimlerimizin telefonları bayram boyunca Adıyamanlıların dilek, talep ve şikayetlerini almaya devam edecek.”

KURBAN KESİM ALANLARI BAYRAMA HAZIR

İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından belirlenen kurbanlık satış ve kesim yerleri ile ilgili de bilgi veren Başkan Kılınç, “Zabıta ve Veteriner İşleri Müdürlüğümüze bağlı ekipler İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından belirlenen hayvan satış ve kesim yerlerindeki çalışmalarını tamamladı. Buna göre belediyemize ait olan yeni Bahçecik Mahallesi’ndeki hayvan pazarında, Eğriçay bölgesinde ve özel besi çiftliklerinde hayvan satışları yapılabiliniyor. Hayvan kesimi için de yine Bahçecik Mahallesinde bulunan hayvan pazarımızda, Eğriçay bölgesinde, Saftat Et Kombinesinde, ayrıca hijyene uymaları şartıyla özel besi çiftliklerinde ve oto yıkama alanlarında bu işlem gerçekleştirilebilecek. Bunlara ek olarak ihtiyaç duyulması halinde belediyemize ait Yeni Mahalle’deki ait kalıcı semt pazarında, yine belediyemize ait olan eski Su İşleri Müdürlüğü alanında ve Malazgirt Mahallesi’nde bulunan Haznevi Erkek Kur’an-ı Kerim Kursu’nda da kesim işlemi yapılabilecek” diye konuştu.