Haber-Metin Harıkçı

Açılış törenine Adıyaman Üniversitesi Genel Sekreter yardımcısı Ramazan Tatar, Daire Başkanı Aydın Akgün, Şube Müdürü Orhan Üzümcü, Genç Yeşilay Danışmanı Dr. Öğrt. Üyesi Hande İnan, BESYO Müdürü Ümit Yetiş, Yeşilay Adıyaman Şube Başkanı Efkan Ketenci, Yeşilay Adıyaman Spor Kulübü Başkanı Bahaddin Tunç, Yeşilay gönüllüleri ve çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenciler açılışa katıldı.

Yapılan açılış sonrası konuşan Adıyaman Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Ramazan Tatar; “Adıyaman Yeşilay Şubemiz geleceğimizi korumak adına ilimizde birçok faaliyet yapıyor. Biz üniversitemizde Yeşilay Şubemizle beraber işbirliği içerisinde öğrenci kulübümüzü oluşturduk. Birçok öğrencimiz bu kulübümüzün üyesi ve yıl içerisinde birçok etkinlikler yapıyorlar. Tabi bu farkındalıklar için, yapılacak hizmetleri kalıcı hale getirmek için bugün burada “Yeşil Oda” mekânını açtık, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Programda konuşan Yeşilay Adıyaman Şube Başkanı Efkan Ketenci ise, “Gençler bizim geleceğimizdir, bağımlıklardan en çok gençlerimiz etkilenmekte. Bağımlı olan gençlerimiz hem sağlığını kaybediyor hem geleceği ile ilgili endişeler duyuyor. Bu sebepledir ki işbirliği içerisinde olduğumuz en önemli kurumlar üniversitelerdir. Bizler her üniversiteye ‘Genç Yeşilay’ kulüpleri kuruyoruz. Kulüpler vasıtasıyla da üniversitelerde çeşitli faaliyetler yapıyoruz. Bugüne kadar 102 üniversitede bu kulüplerimiz aktif olarak çalışıyor. Adıyaman Üniversitesi Genç Yeşilay Gönüllülerimizin projelerini daha hızlı bir şekilde hayata geçirmelerine destek olacak “Yeşil Oda” diye tanımladığımız bir yerin açılışını yaptık. Buradaki temel amaç gençlerimizin birbirlerinden olumlu olarak etkilenip, zararlı alışkanlıklar edinmesinin önüne geçmek. Adıyaman Yeşilay, Şubesiyle, Bölge Koordinatörlüğüyle, Yeşilay Danışma Merkeziyle ve Spor Kulübüyle her zaman bağımlılıklarla mücadeleye devam edecektir. Yeşilay Ailesi olarak diyoruz ki, "Çocuklarına ve gençlerine önem vermeyen milletler yok olmanın eşiğine gelir". Bu yüzden iyi ki Yeşilay var" diyoruz. Üniversitemizde yapmış olduğumuz çalışma ve etkinliklerde bizlere her zaman destek olan Başta Adıyaman Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Turgut ve Genel Sekreterimiz Aykut Dündar olmak üzere Adıyaman Üniversitemizin saygıdeğer hocalarına ve personellerine Yeşilay ailesi olarak teşekkür ederiz.” Şeklinde konuştu.