Milletvekili Tutdere, meclis genel kurulunda, bugün çeşitli temaslarda bulunmak üzere Adıyaman'da olan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a seslendi.

-"VERGİ KONUSUNDA ÇALIŞMA YAPILMADI "

Milletvekili Av. Tutdere, Adıyaman'ın tütün ve sarmalık tütünde Türkiye'de önemli merkezlerden bir tanesi olduğunu ve Adıyaman'da yüz binlerce çiftçinin tütün üretimiyle geçimini sağladığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Geleneksel anlamda üretimi, satımı ve pazarlaması yapılan tütünle ilgili geçen yasama döneminde çok ciddi anlamda bir yasal değişiklik yapılmış, üreticiler tarafından kurulan kooperatifler eliyle tütünün pazarlanması ve satılmasının önü açılmıştır. Ancak bu yasal düzenlemeye paralel olan, bugüne kadar sarmalık tütüne uygulanacak vergi konusunda herhangi bir çalışma yapılmamıştır. Mevcut yasaya göre uygulanacak vergi çok yüksektir. 

-"TÜTÜN ÜRETİCİLERİNİN BEKLEDİĞİ VERGİ İNDİRİMİ NE ZAMAN?"

Bugün Adıyaman'da çeşitli temaslarda bulunan Sayın Hazine ve Maliye Bakanına Türkiye Büyük Millet Meclisinden Adıyaman halkı adına çağrıda bulunuyorum; kooperatiflerin piyasaya arz edecekleri tütünlere ilişkin uygulanacak vergi konusunda çalışmayı ne zaman yapacaksınız? Adıyaman çiftçisinin şu andaki tek beklentisi budur."