Adıyaman Muhtarlar Federasyonu binasında muhtarlarla bir araya gelen Türkmen aile karşılıklı helallik isteyerek, gençlerin yapmış oldukları hatadan dolayı özür diledi.

Özür dilemenin de bir erdemlik olduğunu dile getiren Adıyaman Muhtarlar Federasyonu Başkanı Abdulkadir Geylani Taş; “Geçtiğimiz günlerde mahallemizde bulunan park içerisindeki çocuk oyun alanında yaşça büyük gençlerin oyun gruplarına zarar verecek şekilde tavırlar içerisinde bulunmaları üzerine uyarıda bulundum. Yapmış olduğum uyarı üzerine önce 3 kişi sonra 8 kişi olan yabancı uyruklu vatandaşlarla aramızda sorun yaşandı. Mahalle sakinlerinin ve emniyet güçlerinin araya girmesiyle olay fazla büyümeden önlenmiş oldu. Aynı gün içerisinde muhtarlar federasyon binasında muhtarlarımızla bir arada olduğumuz bir anda bir vatandaş beni telefonla arayarak muhtarlık binası önünde beni beklediğini söyledi. Oraya gittiğimde muhtarın siz benim kardeşimize vurmuşsunuz dedi, bende kardeşin benimle kavga etmeye gelen bu şahısların arasında ne işi var dedim o arada mahallemizin gençleri konuyu tam iyi anlamadan sanki tekrar benimle kavga etmeye gelen varmış gibi bir anda ortam gerildi ve parka gelen bu arkadaşlara müdahale ettiler. Emniyet mensuplarımızın olaya zamanında müdahale etmesi neticesinde farklı bir olay yaşanmadan ikinci olay sağduyulu bir şekilde son bulmuş oldu.

Meydana gelen olay üzerine ilimiz Valisi Mahmut Çuhadar, Milletvekilimiz Ahmet Aydın, Belediye Başkanımız Süleyman Kılınç, İl Emniyet Müdürümüz İbrahim Ergüder, AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin, İlçe Başkanı Mustafa Alkayış, Belediye Başkan Yardımcımız Şerif Ayaz, İşadamımız Ziya Güçlü, Muhtarlarımız ve Ülkü Ocakları il başkanı Mustafa Altın’ın araya girmesiyle mahallemizde ikamet eden Türkmen aile babaları ve Türkmen başı temsilcileriyle bizleri ziyaret ederek özür dilediler. Yaşanan olayı onlarda tasnif etmediklerini belirtmeleri üzerine bizde onların özrünü kabul ettik. Mahallemizde ve ilimizde yaşayan yabancı uyruklu vatandaşlarımıza her zaman yardımcı olduk, onlara her zaman kucak açtık. Onları her zaman misafir olarak gördük. Ancak söz konusu memleket olunca, memleketin huzurunu bozacak bir olay olunca bizde gerekli tepki göstermesini göstermiş olduk. Yaşadığımız bu olayda beni bir an olsun yalnız bırakmayan, olaya sağduyulu bir şekilde yaklaşan herkese sonsuz teşekkür ediyorum.” Dedi.

Sosyal medya üzerinden hemen ne çabuk barış oldu söylemlerine de açıklık getiren başkan Taş; “Yaşadığımız olayda olay içerisine bilmeyerek dahil olan Türkmen kardeşimizin ailece kapımıza gelip hem şahsımdan hemde Adıyaman halkından özür dilemesi üzerine sadece Türkmen ailemizle sorun ortadan kalkmıştır” dedi.