Tüm yurtta kutlamalarına başlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Adıyaman’da Vali Nurullah Naci Kalkancı’nın Valilik Makamında tebrikatları kabulü ile başladı. Tebrikat Töreni sonrası 29 Ekim kutlamaları, Adıyaman Hükümet Konağı önünde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

 Hükümet Konağı önündeki tören alanına gelen Vali Nurullah Naci Kalkancı, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu ile birlikte vatandaşların ve öğrencilerin bayramını kutladı.

 Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyetin 95. Yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajı okundu.

 Her kesimden büyük ilgi gösterilen kutlama töreni, Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı’nın konuşmasıyla devam etti.

 Cumhuriyetin 95.Yıldönümünü kutlayarak konuşmasına başlayan Vali Nurullah Naci Kalkancı, “Bugün geçmişimizden aldığımız güçle ezelden ebede büyük umutlar ve emin adımlarla birlik ve beraberlik içerisinde yürürken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Türk Milletinin Karakterine ve Geleneklerine En Uygun İdare” olarak ifade ettiği geleceğimizin teminatı, dirilişin sembolü Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95 Yılını kutlamanın gururunu ve coşkusunu yaşıyoruz. Bu anlamlı günde öncelikle, Başta Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere şanlı ecdadımızı, kanlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.” dedi.

 Bugünün dünyasında Cumhuriyet sayesindedir ki, haklı olarak büyük bir millet ve devlet olmanın gururunu yaşadıklarını ifade eden Vali Kalkancı, “Büyük bir medeniyetin mirasçısı olan devletimiz, kurulduğu günden bu yana hızla büyümüş ve özellikle son yıllarda kimsenin hayal dahi edemeyeceği dev projeleri hayata geçirmiş, devletimiz ve milletimiz işbirliği içinde dünyanın en güçlü ekonomisine ve ordusuna sahip ülkeler arasına girmeyi başarmıştır. Demokratik, laik ve sosyal Cumhuriyet ve onun kazanımları ırk, dil, din, cinsiyet farkı gözetmeksizin her Türk vatandaşının ortak varlığıdır. Biliyoruz ki, Ayyıldızlı bayrağımızın altında vakit tek yürek, tek vücut ve tek millet olma vaktidir. Vakit akıl ve gönül birliği vaktidir, ecdattan teslim alınan mirası geleceğimizin teminatı gençlere en iyi şekilde teslim edebilmek için gayret gösterme vaktidir. Cumhuriyetimizin 95. yılında kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşlarını, şanlı tarihimizin ölümsüz sembolleri olan aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükran duygularıyla anarken, Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.” dedi.

 Vali Nurullah Naci Kalkancı’nın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından, Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen kompozisyon, şiir, resim ve sportif yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Vali Nurullah Naci Kalkancı tarafından madalya ve sertifikaları ile çeşitli hediyeler verildi.

 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı programı, öğrencilerin şiir okuması ve Halkoyunları Ekibinin gösterilerini sunmalarıyla son buldu.

 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına Vali Nurullah Naci Kalkancı, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Muammer Karagözler, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü, Vali Yardımcıları, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, Siyasi Parti Başkanları, kamu kurum ve kuruluşların amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, askeri erkan, şehit aileleri ve gaziler ile vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.