Türkiye Petrolleri tesislerinde AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin başkanlığında, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Alkayış, Kadın Kolları Başkanı Perihan Gümüş, Gençlik Kolları Başkanı Oğuz Mutlu, il yönetim kurulu üyeleri ve basın mensupları katıldı.

Toplantıda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Dağtekin, basın mensuplarının sorularını cevaplayan İl Başkanı Mehmet Dağtekin, gündeme ilişkin açıklamaların yanı sıra il başkanı olmasına rağmen, Adıyaman’a yapılamayanlar konusunda AK partiyi belki ilk defa açık yüreklilikle eleştirmesi, eksiklikleri söylemesi basın mensupları tarafından takdirle karşılandı.

SULAMADA ÇOK GERİDEYİZ

Dört tane fiili barajımız var. Bunlardan biri yüzde 0, birisi yüzde 4, birisi 42, birisi ise yüzde 62'dir. Yüzde 62 olan Koçali Barajıdır. Bu barajlardan birisinin hiç durmadan hızlı bir şekilde bitirilmelidir. Bakanımız bu konuda takipçisi olacağını bildirerek, Koçali Barajının hızlı bir şekilde yapımının devam etmesi konusunda talimat verdi. Türkiye'de sulanabilir arazi miktarı yüzde 60 iken, Adıyaman'da sulanabilir arazi miktarı yüzde 13'tür.

ADIYAMAN BEKLEDİĞİNİ ALAMAMIŞTIR

Türkiye her yerde zirve yapmış ama Adıyaman bu konuda yeterince pay alamamışsa sorun var demektir. Kurumlara alımlar kura ve puan sırasına göre alınıyor. Hakkı olanın hakkını yemeyeceğiz. Bu makamlar gelip geçicidir. Kimsenin hakkını yemeye gerek yok. Hak eden hak ettiği yerde olsun” ifadelerini kullandı.

ÜNİVERSİTESE VE KARAYOLLARINA SÖZÜMÜZ GEÇMİYOR

Basın mensuplarının Doğum hastanesinde Doğum polikliniklerinde sıkıntı yaşandığı ve karayollarının görevini tam yapmadığı sorusu üzerine açıklamada bulunan Dağtekin, Doğum doktoru ataması konusunda sıkıntı yaşanıyor, bu konuda en büyük sıkıntımız Adıyaman Üniversitesi Rektörüdür. Bu bakımdan Üniversite tam bir faciadır. Karayolları konusunda ise, ne yapıyorsak bir türlü istediğimiz olmuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın il başkanlarıyla yapmış olduğu toplantıda kendilerine iletilenlerden yola çıktığını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan almış olduğu talimatla bazı konuların üzerinde durduğunu belirten Başkan Dağtekin, yaptığı konuşma ve açıklamalarıyla 16 Yıllık AK Parti hükümeti döneminde Adıyaman’da Ak Partinin iktidar gücünün olmasına rağmen, Adıyaman’ın hak ettiğini alamadığını ve bundan sonra el birliğiyle bunu başarmamız gerektiğini söyledi.

Basın mensuplarının sorularını içtenlikle yanıtlayan Başkan Dağtekin’e gazeteciler teşekkür ederken, bir gazeteci; Sayın başkan bu şekilde açık yüreklilikle konuştun, açıklama yaptın, umarız sizin siyasi hayatınız kısa sürmez diye espri yapması, salonda gülüşmelere neden oldu.