Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu’nun talimatıyla hayırsever vatandaşlar da işin içine dahil ederek başlatılan‘Her Mahalleye Bir Taziye Evi’ projesi tüm hızıyla devam ediyor.
Son üç buçuk yılda Adıyaman Belediyesi öncülüğünde Ulucami, Barbaros Hayrettin, Esentepe ve Yeşilyurt Mahalleleri taziye evine kavuşturulurken, genellikle çift katlı (kadın-erkek), bay ve bayanların ayrı ayrı kapılardan giriş yapabildiği, iç dizaynı modern bir şekilde yapılmış olan taziye evlerinin şu an Fatih, Yenipınar, Yeşilyurt, Kayalık, Yeni Mahalle, Altınşehir, Sümerevler, Yeni Sanayi, Barbaros Hayrettin ve Alitaşı Mahallelerinde hizmet verdiğini hatırlatan yetkililer, önümüzdeki yılsonuna kadar da Bahçecik, Yunus Emre, Altınşehir (kuzey), Altınşehir (güney), Malazgirt, Yeni Mahalle, Karapınar, Siteler, Cumhuriyet ve Mehmet Akif Mahallelerindekitaziye evlerinin hizmet vermesi için çalışma yaptıklarını dile getirdiler.
Yetkililer konu ile ilgili yaptıkları açıklamada şunları söyledi:

“Belediye Başkanımız Fehmi Hüsrev Kutlu beyin göreve başladıktan kısa bir süre sonra hayata geçmesini istediği ‘her mahalleye bir taziye evi’ projesinde emin adımlarla ilerliyoruz. Hayırsever vatandaşlarımızı da işin içine katarak sürdürdüğümüz bu projemizin ilkini geçen yıl Ulucami Mahallesinde hayata geçirerek,Kırıkdaş ailesinin katkılarıyla Adıyaman’da yapmayı vadettiğimiz modern taziye evinin açılışını yapmıştık. Bu taziye evimizden sonra üç yeni taziye evini daha halkımızın hizmetine sunduk. Yenileri içinde çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Şu an Bahçecik ve Yunus Emre Mahalleleri başta olmak üzere birçok noktada çalışmalarımız devam ediyor. Bunların yanında önümüzdeki yıl da en az sekiz mahallemizi daha taziye evine kavuşturmak için bir planlama yaptık. Yapımına yeni başladığımız ve planladığımız taziye evlerimizin yanı sıra mevcutta bulunan ve fiziki şartları müsait olmayan taziye evlerimizde de revizyon yapıp, üst katlarına ilavelerde bulunduk. Fiziki şartı müsait olan taziye evlerimizin de çevre düzenlemesini yapıp iç dizaynını modernleştirdik. İnşallah kısa süre içerisinde taziye evinin olmadığı mahallemiz kalmayacak. Allah emeği geçen tüm hayırseverlerimizden razı olsun.”