Haber-Metin HARIKÇI

Başkan Dursun’la birlikte Adıyaman’a gelen heyet ilk olarak Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar’ı makamında ziyaret etti, ardından merkezde bulunan tarihi mekanları gezdikten sonra Nemrut Dağı’na hareket etti.

Başkan Dursun ve beraberindeki heyeti makamında Ağırlayan Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Ziyaretlerinden dolayı İstanbul Sultangazi Belediye Başkanı Adıyamanlı hemşerimiz Abdurrahman Dursun, Belediye Meclis Üyeleri ve kıymetli eşlerine teşekkür ediyorum dedi.

Adıyaman’a düzenlenen ziyaretle ilgili açıklamada bulunan Sultangazi Belediyesi Başkanı Av. Abdurrahman Dursun; “İstanbul’da olmamıza rağmen hiçbir zaman memleketimizden kopmadık. İlimizin tanıtımı konusunda her platformda üstümüze düşeni yaptık. Düzenlemiş olduğumuz meclis toplantılarında meclis üyelerimiz zaman zaman Adıyaman’ı görmek istediklerini ifade ediyorlardı. Bizlerde bu isteğe duyarsız kalmadık ve meclis üyelerimizle birlikte Adıyaman’a geldik. İlk olarak Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar’ı makamında ziyaret ettik, ilgi ve alakasından dolayı şahsım ve meclis üyelerimiz adına teşekkür ediyorum. Sayın valimize yapmış olduğumuz ziyaret sonrası ilk olarak şehir merkezinde Kommagene Krallığının 5 büyük kentinden biri olan Perre Antik Kentini ve Tuz Hanı ziyaret ederek, tarihî güzellikleri yerinde gözlemledik.

Şehir merkezindeki gezimizin ardından misafirlerimizle birlikte Dünyanın 8. Harikası olan Nemrut Dağı’na tırmanmanın keyfini ve heyecanını yaşadık.” Şeklinde konuştu