Pazarcı esnaflarıyla birlikte imza toplayarak Pazar Pazarı günlerini tatil olarak geçirmek istediklerini ve bundan dolayı belediyeye toplu imza vererek kendi istediklerini söyleyen Adıyaman Semt Pazarcılarını Koruma Derneği Başkanı Mehmet Varol, sosyal medya ve halk arasında dedikodu yayılarak Başkan Kutlu'nun oğlu için Pazar kaldırıldığı bilgileri kesinlikle doğru değildir" dedi.

"OĞLU İÇİN KALDIRILDI SÖYLEMLERİ KESİNLİKLE YALANDIR"

Pazarcı esnafları ve Başkan Kutlu ile 3 saat oturarak karar verdiklerini belirten Semt Pazarcılarını Koruma Derneği Başkanı Mehmet Varol,"Sayın Hüsrev Kutlu, bizim Pazar pazarı dediğimiz yer Turgut Reiste kurulan Pazar yerinin kaldırılmasını biz oturup istişare etmiştik. Pazar pazarı kaldırmıştık. Ne yazık ki bazı insanlar. Çıkıp da yok Hüsrev Kutlu’nun oğlu için pazarcı ile tartışıp da Pazar yerini kaldırdığını evin önünde olduğunu söylediler. bunlar yalandır. Biz kabul etmiyoruz bunları. Sayın başkanım gecenin 5’inde gün oldu ki unutup evine çıkıyordu. Arabasını gelip geri Pazaryerinden çıkarıp Pazaryerine zararı olmasın diye Pazar yerinden arabasını çektiği günleri çok biz gördük. Onun için öyle bir şey yoktur. Kesinlikle bu iftirayı biz kabul etmiyoruz. Öyle bir sıkıntımız da yoktur. Biz belediye başkanımızla oturup istişare etmiştik. Pazar pazarı bütün kurumların yollarını kapattığı için orayı oturup istişare edip kaldırdık"

"PAZAR PAZARI İÇİN BİZE YER TAHSİS EDİLDİ"

Pazar pazarı için pazarcı esnafına yeni yer tahsis edildiğini aktaran Varol, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Pazar pazarı için bize yer tahsis edildi. Pazaryerlerimizi yeniledik. 15 güne kadar bütün Pazaryerlerimiz faaliyettedir devam edecek. Biz Pazar günü kendimiz çıkmıyoruz. Bütün yerlerimizi düzenledikten sonra herkes istişaresini yapacak. Biz bugün yine belediye başkanımızla konuştuk görüştük. Pazar pazarımızı Bozbey’de Salı günü kurulan Pazar yerine aldık. Orası daha uygun olduğu için esnafların araç parkı sıkıntısı olmasın diye Salı pazarımız için bize şeker sokağı tahsis ettiler. Pazartesi pazarını kapalı yapılan yere tahsis ettik. Perşembe pazarını biz kendi isteğimiz üzere kendimize dinlenme verdik. Esnaflarımızla anlaştık. Belediye başkanımıza teşekkür ederiz. Bizde gösterdiği ilgi alakadan dolayı medyalardan takip ediyoruz. Yok, belediye başkanı şunu yaptı. Belediye başkanı evi için kaldırdı. Oğlu için kaldırdı. Böyle bir şey kesinlikle yalandır. Biz belediye başkanımıza teşekkür ederiz. Ben 16 yıldır Pazar başkanlığı yapıyorum. Muhtarla bir sorun olsa belediye ile ilgili bir sorun olsa bire bir ilgilenen biriyim. Belediye başkanımızın oğlunu tanımıyoruz görmemişiz bile. Sosyal medyalarda kalkıp da belediye başkanına iftira atmak yakışmıyor bizim insanlara.

"SEÇİM SÜRECİNDE BELEDİYE BAŞKANI KUTLU'YU ÇEKEMİYORLAR"

Seçim süreci yaklaştığı için Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu'yu rakipleri çekemediğini belirten Varol,"Belediye başkanımızı çekemeyen insanlar olabilir. İftira atıp da seçim arifesinde Pazar yeri riski göze almaz. Biz belediye başkanımızla oturup istişare etmişiz. Hep beraber uzlaşıp konuşmuşuz. Hüsrev başkanım 4,5 yıldır belediye başkanlığı yapıyor. Bugüne kadar hiçbir sıkıntı bize çıkarmamıştır. Her zaman bizim yanımızda olmuştur."