Yeni Mezarlık şehitlikte başlayan program, şehitlik anıtına çelenk sunumu, bir dakikalık Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

Adıyaman Askerlik Şube Başkanı Albay Davut Kulalar, şehitlik ve Çanakkale ile ilgili açıklamalarda bulundu. Daha sonra şehit mezarlıkları ziyaret edilerek karanfil bırakıldı, şehitler adına dualar edildi.

Vali Nurullah Naci Kalkancı ve protokol üyeleri şehit ailelerine baş sağlığı diledi.

Şehitlik ziyareti ardından Tütriye Petrolleri Konferans salonunda Adıyaman Anadolu Lisesi tarafından oratoryo sunumu yapıldı. Öğrenciler, söyledikleri şarkılar ve giydikleri asker kıyafetleri ile sundukları tiyatro ile salondaki vatandaşları duygulandırdı.

Duygulanan vatandaşlar göz yaşlarına hakim olmadı. Program öncesi Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Adıyaman Şube Başkanı Hacı Erdengi, “Şehitlerimiz binlerce yıldan beri Türkiye’nin milli varlığını sürdürme için vatan millet istikbal hürriyet insanlık barış ülküsü uğruna canlarını seve seve feda ettiler. Terörle mücadele ve hainlerin gecesi olan 15 Temmuz da pek çok sivil vatandaşımızı erimizi, uzmanımızı, askerlerimizi, polislerimizi şehit verdik. Onlar kahramandır. Onlar cesurdur. Onlar gerektiği için canlarını büyük Türkiye için gözlerini kırpmadan feda ettiler. Bu güzel topraklar bizlere vatanı için sevese canını ortaya koyan şehitlerimizin, gazilerimizin mirasıdır” dedi.

Vali Nurullah Naci Kalkancı ise “Bu aziz ve manalı günde sizlere bir müjde vermek istiyorum. Yıllardır hazırlandıkları, yıllardır yığınak yaptıkları, biz uzun bir süre dost kabul ettiğimiz özellikle Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere İsrail ve Avrupa’nın destekleri ile yıllardır hazırlandıkları Afrin'e bugün girdik. Senelerdir yaptıkları hazırlıkları Allah’ın izni ile bu milletin kahraman evlatları marifetiyle 60 günde yerle bir ettik. İnşallah orada durmayacağız, bu vatanın bekası ve bu milletin birlik ve beraberliği için Mümbiç'e de gideceğiz. Nereye gitmek gerekiyorsa oraya gideceğiz. Bu kutlu günde bu haberi sizlerle paylaştığım için mutluluk duyuyorum” diye konuştu.

Yapılan açıklama ardından tiyatro gösterileri gerçekleşti.