Valilik bahçesinde bir araya gelen şehit ve gazi aileleri yakınları minibüslerle Adıyaman’andan yola çıkarak Afrin operasyonuna destek verdi.

Gazi ve şehit yakınlarını, Vali Nurullah Naci Kalkancı, Adıyaman İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, Adıyaman İl Emniyet Müdürü Metin Alper, şehit ve gazi aileleri yakınlarını uğurladı.

Şehit Hakkı Yıldız'ın Babası Hayrettin Yıldız, yaptığı açıklamada, “40 yıldır terör belası ile uğraşıyoruz. Kimseden korkacak hiçbir şeyimiz yok. Bu ülkemizi kimseye vermeyiz. Toprağımızı kimseye vermeyiz” dedi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Adıyaman Şubesi Başkanı Hacı Erdengi ise “Bilindiği gibi Afrin'de operasyon devam ediyor. Mehmetçik orada, bizim vatan topraklarımız için mücadele ediyorlar. 11 şehit, 9 gazimiz ile birlikte Hatay Hassa ilçesinde toplanıp orada arkadaşlarımıza destek vereceğiz. Türkiye genelinde genel merkezimiz Ankara. 44 ilde şubemiz, 22 temsilciliğimiz, genel kurmay başkanlığı izni ile toplanıp bütün illerden şehit ve gazi babalarımız toplanacağız. Terör hiçbir zaman emeline ulaşmayacaktır. Bu millette bu inanç olduğu müddetçe ne terörü, ne dış gücü, hiçbir zaman bizimle baş gelemeyecektir” diye konuştu.

Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı da şöyle konuştu:

“Bildiğiniz üzere devletimizin bekası vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletimizin birlik ve beraberliği muhafazası için ülkemize karşı birliğimizi, bütünlüğü istemeyenler, bir takım güçlerin bizim üzerimizde oynadığı oyunları bozmak üzere kahraman ordumuz Afrin’e bir hareket başlattı. Bu hareketle birlikte bütün milletimizin yüreği toplu halde ordumuzun muzafferiyeti için, kahraman ordumuzun asla yenilmez olduğunu, bu oyunu da bozacağını, bu yolda dualarla desteklediğini, aynı gün Türkiye çapında bizim ordumuzun muzafferiyeti için yüreklerin toplu attığını görüyoruz”