Haber-Metin HARIKÇI 

"Su içinlerin duası bize yeter"

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye'nin Afrin kentinde PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütlerine yönelik yürütülen Zeytin Dalı Harekâtı sırasında şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Şahin Kaya memleketi Nevşehir'de vatan toprağına emanet edilmişti.

Adıyamanlı Rabia Kaya, şehit eşinin adını yaşatmak için hayır çeşmeleri yaptırmaya karar verdi. Sudan ve Arakan'da hayır çeşmeleri yaptıran Rabia Kaya, bu iki ülkenin ardından bu kez memleketinde Adıyaman Belediyesi'nin kapısını çaldı. 7 Mayıs 2017'de eşiyle nikah kıydıkları Adıyaman Belediyesi Evlendirme Dairesi önündeki Mimar Sinan Parkı'nda hayır çeşmesi yaptırmak isteyen Rabia Kaya'nın başvurusuna Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç da onay verdi. Ardından söz konusu bölgeye bir çeşme yapıldı.Çeşmenin mermer taşına da, "Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz. Bilakis onlar diridirler. Fakat siz bilemezsiniz. Afrin şehidi Uzman Çavuş Şahin Kaya ve eşi Rabia Kaya" yazısı yazıldı.

"ADINI YAŞATMAK İSTEDİM"

Şehit eşiyle her zaman gurur duyduğunu ve şu an 3 yaşına gelen kızı Afra ile beraber yılın bazı aylarında Adıyaman'da, bazen ise Nevşehir'de yaşadıklarını belirten Rabia Kaya, "Eşim teröristlere karşı verdiği kahramanca mücadelede şehit oldu. Eşimin adını yaşatmak ve onu hiçbir zaman unutturmamak için ilimizde insanların çoğunlukta bulunduğu bir mekân olan Mimmar Sinan Parkı'na bir hayır çeşmesi yaptırmaya karar verdim. Belediyemize yaptığım müracaat olumlu karşılandı ve çeşmemizi yaptırdık. Daha önce yine eşimin adına Sudan ve Arakan'da da birer çeşme yaptırdık. Rabbim bütün şehitlerimizin mekanını cennet eylesin. Bu çeşmelerden su içenlerin ettikleri dua bize yeter." dedi.

MUHTAR GÖKSU; "BİZİ ÇOK DUYGULANDIRDI"
Hayır çeşmesini gördüğünde çok duygulandığını belirten Eskisaray Mahallesi Muhtarı Mahmut Göksu ise, "Mahalle muhtarı olarak parkımızda bir çeşme yapılması, özellikle de bu çeşmenin bir şehidimizin adına yapılması, onun adını taşıması bizleri çok duygulandırdı. Rabbim mekanlarını cennet eylesin. Çok anlamlı bir işe imza atan şehit eşini yürekten kutluyorum." dedi.