Şırnak'ın Silopi ilçesinde terör örgütü PKK ile girilen çatışmada ağır yaralandıktan sonra şehit olan Adıyamanlı Jandarma Uzman Çavuş Ayhan Yanık'ın (26) acı haberi Adıyaman merkeze bağlı Bağpınar köyünde ikamet eden ailesine verildi. Şehit ailesine acı haber Samsat Kaymakamı Halit Yıldız ve askeri personeller tarafından verildi. 
Yaklaşık 3 yıldır uzman çavuş olan Yanık'ın 2 ay önce evlendiği ve iki erkek kardeşinin de uzman çavuş olduğu öğrenildi. 

Adıyaman Valisi Aykut Pekmez, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy’la birlikte bugün Şırnak’ın Silopi ilçesinde PKK bölücü terör örgütü mensupları ile girdiği çatışmada ağır yaralanarak kaldırıldığı Şırnak Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın Hastanesinde yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehadete erişen Jandarma Uzman Çavuş Ayhan Yanık’ın Adıyaman merkeze bağlı Bağpınar köyünde ikamet eden ailesini ziyaret etti.

Bağpınar Köyündeki acılı aileyi ziyaret eden Vali Aykut Pekmez şehidin babası Sadullah Yanık’a sarılarak başsağlığı ve sabır diledi. 

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ayhan Yanık’ın cenazesi 22.08.2019 Perşembe günü öğle namazının ardından Yeni Mezarlık Camiinde yapılacak tören sonrası Adıyaman şehitliğinde toprağa verilecek.