Şehit aileleri ve gaziler onuruna düzenlenen ve katılımın yüksek olduğu iftara Vali Nurullah Naci Kalkancı, TBMM Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Milletvekilleri Halil İbrahim Fırat, Adnan Boynukara, Salih Fırat, Garnizon Komutanı Albay Davut Kulalar, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, İdare Mahkemesi Başkanı Alper Ergüder, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü, Vali Yardımcıları Adem Kaya, Ayhan Akpay, Yasin Yunak, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Başkanı Hacı Erdengi, bazı kurum amirleri, STK Başkanları, basın mensupları, askeri personel, Kıbrıs Gazileri, şehit aileleri, gaziler ve çocukları katıldı.

İftar yemeğinden önce İl Müftülüğüne bağlı din görevlileri tarafından Kuran’ı Kerim okundu. Akşam ezanının okumasıyla iftarlar açıldı. Vali Kalkancı ve Milletvekilleri, şehit aileleri ve gazilerle aynı masalarda iftarlarını açarak sıcak ve samimi sohbetlerde bulundular

İftar öncesi şehit aileleri ve gazilerin masalarını tek tek gezerek yakın ilgi gösteren Vali Nurullah Naci Kalkancı, rahmet ve bereket ayı olan mübarek Ramazan ayında aziz vatan şehitlerimizin kıymetli emanetleri olan aileleri ve gazilerle birlikte olmaktan çok büyük mutluluk ve bahtiyarlık duyduklarını ifade etti.

Aziz vatan şehitlerinn kıymetli emanetleri olan aileleri ve kahraman gazilerle iftar programında bir araya gelmenin onurunu yaşadıklarını ifade eden TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, “Bu güzel iftar programında bizleri bir araya getiren Valiliğimize teşekkür ediyorum. Her şehidimizin acısı, her gazimizin sıkıntısı millet olarak yüreğimizde hissettiğimiz acı ve sıkıntılardır. Bu topraklar aziz şehitlerimizin kanlarıyla sulanarak bizlere vatan olmuştur. Bu güzel vatan toprakları üzerinde geçmişten beri bazı hesapların olduğunu biliyoruz. Şehitlerimizin kanlarıyla sulanan bu topraklara onların rızasına uygun bir şekilde hepimizin sahip çıkması ve ülkemizin güçlü bir şekilde tam bağımsız olarak yoluna devam etmesi içinde hep birlikte gereğini yapmamız gerekiyor. Bugün bu iftar vesilesi ile bir kez daha şehitlerimize Allah’tan rahmet, kahraman gazilerimize de sağlık ve sıhhat diliyorum”dedi.

Mübarek Ramazan ayı dolayısıyla şehit aileleri ve gazilerle bir araya gelmekten büyük bir mutluluk duyduğunu belirten Vali Nurullah Naci Kalkancı ise, şehit ailelerine seslenerek “Sabrınıza, metanetinize ortak olmaya çalıştığımız bir akşamda bir araya gelmemize vesile olduğunuz için teşekkür ediyorum. Biliyorum ki yüreklerinizde, evlat, kardeş ve baba acısının hüznü var. Bedeninden bir parçayı kaybeden değerli gazilerimiz de gururlu ama kimi zaman buruklar.  Acılarınız bizim acımız, hüzünleriniz bizim hüznümüzdür. Rabbimiz alın yazısını biz kullarına ihsan etmiştir. Yakınlarınızın, yüce Allah’ın sevgisine ve her faninin emeli olan şehitlik mertebesine mazhar olmaları yüreklerimizdeki yasın tek tesellisidir. Ölümle ne zaman karşılaşacağımızı bilmediğimiz şu kısa dünya hayatında biz Müslümanlar olarak, inananlar olarak, kazanım ve kayıpların ötesinde bir ebedi hayatın olduğunu biliyoruz. Kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim, Allah yolunda öldürülenlere “ölüler" demeyin. Bilakis onlar diridirler, fakat siz hissedemezsiniz buyurmaktadır. Dünya ahiretin tarlasıysa şayet; tarlaya ne ekilirse, onun biçilmesi kadar doğal bir şey olamaz. Dünyada Allah yolunda, vatan ve mukaddesat uğrunda bu tarlaya hayatlarını ekip onu kanlarıyla sulayanlar, ahirette elbette ebedi bir hayat elde edeceklerdir. Dünya hayatının geçiciliği ve burada yaptıklarımızın sadece ahirete bir  hazırlık olduğu gerçeği, şehitlik makamını bu nedenle daha bir anlamlı kılıyor”dedi.

Vali Nurullah Naci Kalkancı, konuşmasını devamında, şunları söyledi:

“Vatanını canından aziz bilen şehitlik ve gazilik mertebelerine  yükselen her vatandaşımız, askerimiz, polisimiz, korucumuz ve  kısaca her meslekten kardeşimiz milletimizin haklı gurur kaynağıdır. Biliyoruz ve her zaman şükrediyoruz ki, bu topraklarda huzur içerisinde sevgi ve hoşgörü ile yaşıyorsak eğer şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesindedir. Her ne kadar sizin evladınız olsa da aslında onlar bu milletin bağrından çıkan hepimizin evlatlarıdır. Bu nedenle ölümü sevgiliye kavuşmak istercesine severek karşılayan, dünya ve dünyadaki nimetleri reddeden şehitlerimiz, her zaman kalbimizde bizimle olmaya devam edeceklerdir. Hepimiz Allah'ın en büyük emanet, en kutsal hazine olarak verdiği canını, kanını vatan için feda eden; cesur, korkusuz ve kahraman şehitlerimizin ve gazilerimizin bıraktığı emanetin kutsallığının bilinci içerisinde yaşamaya gayret edeceğiz. Şehit olan sevdiklerimizin minnet ve fedakârlıkları kalbimizde her zaman yer alırken acı ve hüznü de en çok sizlerle yaşıyor. Sizlerle ayrı ayrı konuşurken hepinizin üzüntüsünü inanın ki bizler de içimizde yaşıyoruz. Bu acıyı sizlerle birlikte devlet olarak, millet olarak bizlerde hissediyoruz ve şehitlerimizi her vesileyle gönlümüzde taşıyoruz. Sizler bizleri onurlandırın diye buradasınız. Hakkınızı hiç birimiz hiçbir şekilde ödeyemeyiz. Kadirşinas bu devlet, bu millet muhakkak ki sizlerin kıymetini hiçbir zaman unutmayacaktır. Çünkü sizler aziz şehitlerimizin bizlere hatırası, yadigârı ve emanetisiniz. Ferah olun, şehitlerimizin aziz kanlarıyla müdafaa ettiği vatanı koruma azmi ve şuuru ile hareket etmeye her daim devam edeceğiz inşallah. Bugün bir kez daha vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Fedakâr gazilerimize minnet ve şükranlarımı ifade etmek istiyorum. Bu değerli evlatlara sahip olan annelere, babalara, kardeşlere, eş ve çocuklara sonsuz saygı ve hürmetlerimi arz ediyorum”

Gerçekleşen iftar programında şehit çocuklarıyla da yakından ilgilenen Vali Nurullah Naci Kalkancı, çocukları kucaklayarak fotoğraf çektirdi.