Haber:Metin HARIKÇI

Tüm Türkiye, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin sarstığı bölgede yaraları sarmak, diğer yandan da afetten sağ kurtulanların sağlık ve güvenlik içinde barınmalarını sağlamak için tek yürek olurken Adıyamanlı işadamı Ramazan Aslan’a ait Aska Otel büyük bir dayanışma duygusu içinde depremzede vatandaşlara kapılarını açtı. İkinci günden itibaren depremin yaşandığı farklı illerden çok sayıda vatandaş Aska Otelde konaklamaya başladı.

Türk Milletinin birlik ve beraberliği sayesinde yaşanan deprem felaketinin yaralarının en kısa zamanda sarılacağını dile getiren depremzedelerden Kemal Yiğit; “Dünya’da yaşanan en büyük depremlerden biriyle karşı karşıya kaldık. On ilde etkili olan deprem sonrası Adıyaman, Adana, Hatay, Gaziantep, Malatya, Diyarbakır, Kilis, Şanlıurfa ve Osmaniye illerimizde binlerce ev yıkıldı. Bu nedenle deprem sonrası vatandaşlarımızın en büyük ihtiyacı barınma konusu gündeme geldi. Türkiye’nin dört bir yanında oteller, kamu kurum tesisleri, öğrenci yurtları vatandaşların konaklaması için kapılarını açtı.

Bazı hayırseverler kendi evlerini depremzedelerle paylaştı. Bizlerde hemşehrimiz olan hayırsever işadamı Ramazan Aslan ağabeyimize ulaştık ve sağ olsun Alanya’da bulunan otelini depremzedeler için hizmete açtı.

Adıyaman başta olmak üzere depremden etkilenen illerden bir çok vatandaş buraya gelerek konaklamaya başladı. Ramazan Aslan ve eşi Fadime Aslan konakladığımız otelde bizleri ziyarete ederek, başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini ilettiler. Allah kendilerinden razı olsun. Bizlere bu imkanı sağlayan Ramazan Aslan’a ve otel personeline teşekkür ediyoruz. Rabbim vefat eden vatandaşlarımızın mekanını cennet eylesin, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar versin” dedi.