Haber-Metin HARIKÇI

Adıyaman’da ilk defa yürüyüş yarışmasına ev sahipliği yapmanın sevincini yaşadıklarını dile getiren PTT Adıyaman Başmüdürü Halil Sancaktar; “Bu yıl 50.’si düzenlenecek olan Balkan Postacı Yürüyüş şampiyonasına katılacak olan sporcuları belirlemek üzere, Adıyaman, Batman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Mardin, Siirt, Şanlıurfa illerinden 39 erkek, 7 kadın olmak üzere toplam 46 kişi katıldı. Oldukça çekişmeli ve keyifli geçen yarışma sonucunda dereceye giren arkadaşlarımız belirlendi. Yarışmalara katılan bütün arkadaşlarımıza, görev alan hakemlerimize ve bugün Atletizm pistini bizlere açan Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Fikret Keleş’e teşekkür ediyorum. Dereceye giren arkadaşlarımıza bundan sonraki yarışmalarda başarılar diliyorum” dedi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş; “PTT bünyesinde çalışan personeller arasında sosyal dayanışmayı sağlamak, sportmenlik ruhu kazandırmak üzere yapılan ve bu yıl 50’ncisi düzenlen Balkan Postacı Yürüyüş Yarışmasına katılmak isteyen postacılar, Adıyaman’da düzenlenen bölge seçmeleri için mücadele etti. Adıyaman, Batman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Mardin, Siirt, Şanlıurfa PTT Başmüdürlüklerinden oluşan 8. bölge seçmelerine 39 erkek, 7 kadın olmak üzere toplam 46 kişi katıldı. İlimizde düzenlenen yarışmalar sonunda Erkekler kategorisinde Birinci Batman ilinden Tarık Karabulut, İkinci Siirt ilinden Abdurrahman Yılmaz olurken üçüncü, Diyarbakır ilinden Nafiz Gizlenmiş oldu. Kadınlar kategorisinde Bölgenin Şampiyonları Adıyamanlı postacı kızlarımız oldu. Adıyaman’dan yarışmalara katılan bayan postacılardan Sezgi Deniz Birinci, Merve Karayel ikinci ve Handan Lafçı üçüncü oldu. Ben Bölge finalinde dereceye giren tüm sporcularımızda yakında düzenlenecek olan Türkiye finalinde başarılar diliyorum” dedi.

Düzenlenen yarışmanın birincisi olmayı başaran Batman ili PTT personeli Tarık Karabulut duygularını şöyle ifade etti; “Batman ilimizi temsilen burada yarıştım ve birinci olarak tamamladığım için çok mutluyum. 7 yıldır bu sporu yapıyorum. Daha önce bölge elemelerinde birincilik, ikincilik ve üçüncülük derecelerim var. Türkiye seçmelerinde başarılarım var. Balkan elemelerinde ikinciliğim var. Balkan şampiyonasında dördüncülüğüm var. Sporu profesyonel anlamda sürdürdüğümüz sürece her geçen gün başarı oranımız artarak devam ediyor. Yaptığımız spor her ne kadar yürüyüş olsa da oldukça çok zor bir branş. Bölge elemesini başarıyla geçtim. Bundan sonra Türkiye finallerinde yarışacağız ve burayı da geçmemiz halinde Balkan elemelerine katılacağız. Kısmet olur seçilmem durumumda Balkan şampiyonasında ilimi ve Ülkemi temsil edeceğim. Bu tür sportif etkinlikler biz çalışanların moral ve motivasyonunu artırıyor. Farklı illerde görev yapan arkadaşlarımızın bir arada olmasını, kaynaşmasını sağlıyor. Bizlere bu imkanı sağlayan PTT Genel Müdürümüze, Batman İl Müdürümüze ve Adıyaman PTT il müdürümüze teşekkür ediyorum” dedi.

Karaali Atletizm Pistinde yapılan yarışmalara Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, Adıyaman PTT Başmüdürü Halil Sancaktar, Spor Hizmetleri Müdürü Zeynal Abidin Deneri, PTT çalışanları ve yarışmacılar katıldı.

Postacı Yürüyüş Yarışmasında derece elde eden Postacılara madalyalarını Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş ile Adıyaman PTT Başmüdürü Halil Sancaktar verdi.