Bölgeye sevk edilen askerleri taşıyan aracın, teröristlerin önceden döşediği el yapımı patlayıcının üzerinden geçmesiyle meydana gelen patlamada da 2 asker yaralandı.

Merkeze bağlı Kömür Beldesi'nde kırsalında gece geç saatlerde bir grup PKK'lı terörist, mermer ocağı şantiyesini bastı. Teröristler, işçileri bir araya toplayıp, örgüt propagandası yaptırarak, başlarına silah dayadı. PKK'lı teröristler, daha sonra mermer ocağında bulunan iş makineleri, araçlar ve çadırları ateşe vererek kaçtı. PKK'lı teröristlerin mermer ocağını yaktı ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda güvenlik görevlisi, ambulans ve itfaiye sevk edildi.

- YOLA EL YAPIMI PATLAYICI DÖŞENDİ
Güvenlik görevlilerini taşıyan bir askeri araç, teröristlerin önceden döşediği el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu kontrolden çıkarak devrildi. Patlamada 1 asker ayakta tedavi edilirken, 1 asker ise hazırda bekletilen ambulansla Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.

Burada tedaviye alınan askerin sağlık durumu iyi olduğu belirtildi.
Olayın ardından geniş güvenlik önlemi alınırken, bölgede PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla başlatılan geniş çaplı operasyonların sürdüğü bildirildi.
- HASAR ORTAYA ÇIKTI
Geniş güvenlik önleminin alındığı bölgede, gece boyunca süren çatışmanın ardından gün ağarınca mermer ocağında hasar ortaya çıktı.