Haber: Metin HARIKÇI

Eğitim Bir Sen Kahta Temsilcisi Ahmet Özbek, depremzede bölgesindeki öğrenciler için ilgili kurumların, yetkili ve uzman kişilerin zaman kaybetmeden gerekli ve adil tedbirler alması gerektiğini söyledi.

Temsilci Ahmet Özbek, “11 ili etkileyen ve ‘Asrın Felaketi’ olarak nitelendirilen kıyamet gibi bir musibeti yaşadık. Nice canlar kaybetmenin yanı sıra, normal hayatın getirdiği tüm rutinleri kaybettik. İsyan etmeden şükrümüzü ifade etmekle beraber, özellikle depremden sağ kurtulan yavrularımızın gelecekleri ile ilgili net olmayan belirsizlikler, en az deprem kadar tüm ebeveynleri sarsmakta, derin acı ve hüzne sebebiyet vermektedir.

Haziran ayı başında LGS ve ortalarında YKS sınavına girecek evlatlarımıza yönelik yetkililer tarafından yapılan 2. dönem konularından muafiyet kararı, adaleti sağlamaktan tamamen uzak kaldı. Hatta tam tersi okula devam eden, dershaneye giden, özel ders takviyesi alan ve en önemlisi kıyameti yaşamayan ve her gece değil, her an deprem oldu, oluyor, olacak korkusu yaşamayan diğer öğrencilerimize artı bir avantaj sağlamaktadır.

Yanlış anlaşılmasın. Tüm öğrenciler bizim için değerli ve hepsi bizim evladımızdır.

Ancak şunu da unutmayalım ki; depremde ailesini, sevdiklerini, arkadaşlarını, komşularını kaybetmiş, yaralanmış, okulu yıkılmış, öğretmeni ölmüş, kitapları enkaz altında kalmış,barınacak evi olmayan, çadırda yaşayan ve her daim deprem olacak diye korkuya kapılan öğrenciler ile diğer öğrencileri aynı kefeye koymak ve aynı şartlarda sınava koymak adil olmadığı gibi, mağduriyetleri engellemeye yönelik tedbirler alınmazsa resmen zulüm olacaktır.

Yaklaşık olarak 40 günden bu yana millet-devlet olarak el birliği ile depremin yaralarını sarmaya çalışıyoruz. İnancımız o dur ki, Allah’ın inayetiyle bu yaraları hep birlikte saracağız inşallah.

Ancak, depremden sağ kurtulan, daha sonra da sel felaketini yaşayan ve 40 günden fazla ders çalışamayan, bir çok imkansızlıkla boğuşan geleceğimizin teminatı yavrularımıza yönelik olarak, ilgili kurumların yetkili ve uzman kişilerinin zaman kaybetmeden gerekli ve adil tedbirler almasını istiyoruz.

Ek kontenjandan ek puana, sınav tarihinin uygun bir zamana ertelenmesinden depremzede öğrencilere yönelik kolaylaştırılmış ve basitleştirilmiş özel sınavlar vb. başlıklarda geç olmadan önlem almak için harekete geçilmesi gerekmektedir.

Kıyamet gibi bir deprem ve sel felaketinden sarsılan evlatlarımızı LGS YKS sınavları ile tekrar sarsıp heba etmemek adına alınması gereken tüm tedbirlerin hemen geç olmadan alınmasını talep ediyoruz.” Diye konuştu