Adıyaman’da devam eden ağaçlandırma çalışmaları ile ilgili bir açıklama yapan Orman İşletme Müdürü Mehmet Harbi, Vali Nurullah Naci Kalkancı'nın destekleri ve İl Özel İdaresinin katkılarıyla ağaçlandırma çalışmalarına hız verdiklerini kaydetti.

Harbi, gelecek nesillere daha yeşil bir Adıyaman bırakmak için ağaçlandırma çalışmalarına hedefleri doğrultusunda çalışmaları titizlikle sürdürdüklerini belirterek, şöyle devam etti:

''Bu bağlamda Adıyaman’da Zeytin Ormanı leamacıyla İl Özel İdaresi tarafından 33 bin adet boylu aşılı zeytin ağacı alınarak müdürlüğümüze teslimi yapılmış ve bu zeytin fidanlarının dikimi gerçekleştirilmiştir. Yine Fidan üretimini artırmak amacıyla Hasancık mevkiinde yer alan Fidanlığımızda İl Özel İdaresi tarafından yastık hazırlama vb. işler devam etmektedir. Orman İşletme Müdürlüğümüzün yaptığı bu çalışmalar ve Özel İdarenin destekleri sonucunda önceden yıllık 300 bin olan fidan üretimi 900 bin âdete çıkarılmış, bu çalışmalarla birlikte yılsonu itibariyle fidan üretimi 3 milyon âdete ulaşması hedeflenmektedir. Ürettiğimiz fidanların günlük su ihtiyacını karşılamak amacıyla İl Özel İdaresi tarafından Orman İşletme Müdürlüğümüze ait Hasancık fidanlığında sondaj vurulmuş olup, saniyede 8 litre su elde edilmiştir.''

Adıyaman’ı mavi ile yeşilin buluştuğu doğa harikası bir kent görünümüne kavuşturmak için çalışmalarını seri bir şekilde sürdürdüklerini vurgulayan Harbi, “Ağaçlandırma çalışmalarında bizlere her türlü katkı ve desteği veren Sayın Valimiz Nurullah Naci Kalkancı’ya, İl Genel Meclis Başkanımız Mehmet Can Erdoğan ve Meclis Üyelerine, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Avukat Sami Işık’a ve ekibine çok teşekkür ediyorum”dedi.