Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğünde görevli ekip ve personel tarafından İl Merkezi ve İlçelerde Polis Sorumluluk Alanında bulunan ilkokul, ortaokul, lise çevreleri ile üniversite kampüsleri dışında faaliyet gösteren yakın çevredeki umuma açık yerler okul çevreleri ile üniversite kampüsleri dışında bulunan ögrenci yurtları ve yakın çevresinde faaliyet gösteren umuma açık yerlerde Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Okul Çevreleri İle Servis Araçları Denetim Uygulaması gerçekleştirildi.

İlimiz genelinde 11 bölgede 63 ekip ve 166 personelin katılımıyla gerçekleştirilen Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Okul Çevreleri İle Servis Araçları Denetim Uygulaması kapsamında; 250 okul çevresi, 1730 şahıs, 27 İnternet Salonu, 3 Oyun Salonu (Playstation) , 48 Kafe / Kahvehane, 1 İddia Bayi, 6 İçkili Yer, 2 Büfe, 38 Park/ Bahçe ile 230 tane Okul Servis Aracı ve 239 tane okul servis aracı haricinde kalan diger araçlar denetlenmiştir.
Yapılan denetlemelerde çeşitli suçlardan aranan 5 şahıs yakalanmış 1 işyerine idari işlem yapılmıştır. Trafik yönünden 37 okul servis aracına 23.823 TL 15 tane okul servis aracı haricinde kalan diğer araca ise 3.620 TL cezai işlem uygulanmıştır.