Adıyaman'da bir otelde düzenlenen Eğitim-Bir-Sen 9. Bölge Toplantısı ve Eğitim Programına, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Kilis, Gaziantep, Malatya temsilcileri, okul müdürleri, siyasi parti temsilcileri ile öğretmenler katıldı.

Programda, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından açılış konuşmaları yapıldı.

Yapılan açılış konuşmaların ardından kürsüye çıkan Yalçın,"Bizim öğretmenler olarak her geçen gün tahammülsüzlüğümüz artıyor. Öğretmenlik meslek kanunu hiç gecikmeksizin bir an önce toparlanarak 24 Kasım öğretmenler günü öncesi meclise sevk edilmeli ve  öğretmenlik meslek kanunu çıkarttırılmalı hepimizin canın sıkan canını yakan olaylar oluyor."dedi.

-"ŞİDDETİ ÖNLEYEN BİR YASAL DÜZENLEME ŞART"

Şiddeti önleyen bir yasal düzenleme şart olduğunu ve buna ilişkin bir yol haritası önümüzdeki süreçte kamuoyu ile paylaşacaklarını belirten Yalçın, "Öğretmene şiddet olağanlaşıyor yapanın yanına kar kaldığı bir saçmalık her gün farklı bir yerde kendini tekrar gösteriyor. İki gün önce Diyarbakır’da yansıyan görüntü, hakikaten akılara durgunluk veriyor. Bunun bir daha yapılmaması ve tekrar etmemesi, tekrar ederse buna cesaret edenin bedeli misli ile ödemesi gerekirse kamu hizmetlerinden faydalanamaması yada kısıtlı faydalanması, dahil her türlü kısıtlamanın yapıldığı  şiddeti önleyen bir yasal düzenleme şart buna ilişkin bir yol haritasını önümüzdeki süreçte bütün kamuoyu ile paylaşacağız. Bu olmasa olmazıdır bunu mutlaka ama mutlaka başarmak zorundayız. Aklı esenin, kafası bozulanın, evde kafası atanın, gelip stresini çıkaracağını yer okulda eğitim çalışanı değildir. Milli Eğitim Bakanlığı'nı bu konuda kınama mesajları yayınlamak değil, sorumluluk almaya devam ediyorum."diye konuştu.

-"MASA GERİDE KALDI AMA SORUNLARIMIZ GERİDE KALMADI"

Başkan Ali Yalçın, toplu sözleşmeyi geride bıraktıklarını belirterek, "Biz masada kamu görevlilerinin hakkını almak için uğraştık. Ülkenin ekonomik büyüklüğünün farkındayız, ne bütçe imkânları ile nede piyasa gerçekleri ile gelen teklif uyumsuz olduğu için biz buna imza atma sendikamızın hasiyetine emek mücadelesinin onuruna emeğin izzetine yakışmaz diyerek, sürece ilişkin noktayı koyduk. Üç noktada da süreci etiketleyerek önümüzde üç tane sorunumuz var dedik. Kamu işverenin güvenliği,hakem heyetinin özetliği,yasamızın yeterliği söz konusu buna ilişkin çalışmalarımız devam edecek. Masa geride kaldı ama sorunlarımız geride kalmadı, sorunlarımız devam ediyor. Bizim sorunlarımız çözmek için tek yolumuz bu salonda geçiyor bu örgütlenme ağından geçiyor. Çünkü hiç kimse size durup dururken şu konuda canımız sıkıldı, şöyle bir ihtiyaç fazlamız var, size şöyle bir hak verelim ben sendikal harekete böyle bir şeye rastlamadım. 258 bin kazanım sizin adam olmanızdan kaynaklanan bir kazanım.

Onun için bu yolculuk devam edecek, bir toplu sözleşmede imzalamak kadar imzalamamakta mukadderdir. Beklentilerimizi imzalarsanız, karşılanmaz ise karşılıksız bırakırsınız. Dolayısıyla bu toplu sözleşme geride kalmıştır ama sorunlarımız devam etmektedir. Sorunlarımızın çözümü noktasında,hepimizin ortak irade koyacağını ortak gayret göstereceğini biliyorum buna ilişkin biz Memur-Sen ailesi olarak 3600 ek göstergeden eğitim 2023 vizyonunun hayata geçirilmesi sözleşmeli istihdamın ortadan kaldırılıp kadrolu istihdama dönülmesi,ve sözleşmeli istihdamın ürettiği gürültünün patırtının ortadan kaldırılması noktasında bu konuda eşitliğin ve adaletin sağlanması gerektiği konusunda gayret göstermeye devam edeceğiz."

-"ÇÖZÜM ARAYIŞIMIZ KESİNTİSİZ DEVAM EDECEK"

Memur-Sen ailesi olarak toplu sözleşme masasına taşınan,maddeleri bir sonraki toplu sözleşmede güdeme getirmek gibi bir amaca düşmeyeceklerine işaret eden Yalçın, "Ve bu  iki yıllık süre içerisinde her fırsatı kullanarak yeni bir memur paketi mümkünse,bunu saha sürme noktasında gayretimiz devam edecek çünkü belli sektörlere belli anlamlarda belli teşvikler ve paketler yola konuluyor öyle ise memurun alım gücünün düştüğü,ekonomik anlamada zorluklar yaşadığı  vergi düzenlemeleri ile memurun her geçen gün zor durumun içerinde çekildiği bu süreçte bizi emekçinin  hakkını koruma noktasında sesimiz yükselecek, sözümüzde yükselecek, diplomasimizde artacak çözüm arayışımız kesintisiz devam edecek."dedi.

-"ROTARY NE OKULA YAKLAŞMALI NE DE ÖĞRENCİ İLE YAKINLAŞMALI"

Milli Eğitim Bakanlığını göreve davet eden Yalçın, şunları kaydetti:

"Milli Eğitim Bakanlığını başka bir konuda da göreve davet ediyorum, Rotay ne okula yaklaşmalı nede öğrenci ile yakınlaşmalıdır. Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığını ile görüşmeler illerde sözleşmeler, gibi çeşitli adımlar gerçekleşiyor. Bunları asla doğru bulmuyoruz. 2 Şubat'ta yaptıklarından sonra milletin olaya el koyması yeniden Rotary okulda müjde verir gibi sanki sevinç çığlıkları atmamız beklenir gibi projeler gerçekleştiriliyor ve eğitime dahil ediliyor bırakın kardeşim akmasın oranın musluğu biz Barış Pınarı'nda neden şehit verdik?. Barış Pınarı'ndaki hikaye ne İsrail'de bir gazetenin 6 yılda yapmadıklarımızı 6 günde kaybettik dedikleri, hikaye nedir?Aslı nedir? büyük İsrail topraklarına ulaşmak. İsrail Milli Eğitim Bakanın bizim mevzuattan vazgeçmemizi istiyorsanız kutsal kitabınızı değiştirmemiz lazım diyişi ortada iken kim neyin kafasını yaşıyor. Biz bunun ne anlama geldiğini 28 Şubat'ta yaşadık. Dolayısı ile bu konuda Bakanlığı hassas davranmaya davet ediyorum. Millet ile birlikte hareket etmek zorundasınız."

'Rotary Okulda' sloganını kabul etmediklerini vurgulayan Yalçın, "Mehmetçik sınırda terör koridoru oluşturulmasın mülteciler geri ülkelerine dönsün diye ve Suriye’nin toprak bütünlüğü bölünmesi diye gayret gösterirken bunun dünyadaki planlayışçısı İsrail bağlantılı olduğu  ve can suyu verir gibi cesaretlendirilmesi Rotary okulda diye sloganını kabul etmiyoruz Bakanlığı bu konuda sorumlu davranmaya davet ediyorum."dedi.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz ise, "Emek, ekmek ve özgürlük mücadelemize daha kavi bir duruş ve bundan dolayı motivasyon katacak, katacağına inandığım bu kutlu birlikteliğin vereceği sinerjiyi hücre hücre iliklerimizde hissettiğimizi ifade ediyorum."dedi.

Deniz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu nedenle bizleri ne yapmak istediğini bilen ekibin ve ne yaptığını bilen bir teşkilatın çatısı altında buluşturan, tanıştıran, konuşturan ve koşuşturan sonsuzluğun sahibine hamd ediyor şükrediyorum. Bu vesile ile maarif davasının bilge adamı, Mescidi Aksa 'ya hasret ferman darı, yedi güzel adamın arifi üstadı kurucu başkanımız merhum Mehmet Akif İnan' a ve yakın zaman da rahmeti rahmana uğurladığımız değerli üstadımız Nuri Pakdil' e ve bu teşkilata emek vermiş değerli büyüklerimize Allah'tan rahmet diliyor, hepsini saygı ile yad ediyorum. Sözlerimi üstad Nuri Pakdil 'in o meşhur selamıyla sonlandırmak istiyorum. Hepinizi 'Anti-Emperyalist, Anti-Kapitalist, Anti-Sosyalist, Anti-Nazist ve de en önemlisi Anti-Firavunist' bir bilinçle selamlıyor, programımızın hayırlara vesile olmasını diliyor, hepinize saygı ve hürmetlerimi arz ediyorum."

AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin de,  "Akif İnan 'ın çizgisinden taviz vermeden duruşunu ortaya koyan Memur-Senimiz, özel de Eğitim-Bir-Senimiz, bütün sendikalarımızın, özüdür, çekirdeğidir. Selam olsun hepinizi saygıyla, hürmetle  selamlıyorum, Allah sizlerden razı olsun biz inanmışız ki, buraya geldik ve gideceğiz gelişimiz gidişimiz arasında Resulullah buyuruyor sanki bir  ağacın gölgesinde gölgelendik ve yolumuza devam edeceğiz."

Konuşmaların ardından Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz, Yalçın'a Adıyaman yöresel halısı hediye etti.