Haber-Metin HARIKÇI 

Kentte 7'den 77'ye herkesin sevdiği en renkli simalardan olan muhtar, hafızalarda iz bırakan olaylarla tanındı. 4 yıl önce hakkında sosyal medyada öldüğü yönünde ilanlar çıkanca canlı yayın yaparak yaşadığını kanıtladı. 5 yıl önce doların yükselmesine tepki olarak düzenlenen basın açıklamasında burnunu dolarla silince internette tıklanma rekorları kırdı. Mahallesinde artık ramazan davulu çalınmaması üzerine eline davul ile tokmak alarak mahalle sakinlerini sahura kaldırdı. Pandemide eve kapanan vatandaşların sıkılmaması için sosyal medyadan saz eşliğinde türkü söyleyip konserler verdi. Geçen hafta şampiyon olan Adıyaman 1954 Spor'un tüm maçlarına koştu. Mahalle Muhtarlığının önünü süpürdü, herkesin yardımına koştu.

Adıyaman'ın Eskisaray Mahallesi Muhtarı Mahmut Göksu, önceki akşam muhtarlık binasının bulunduğu Mimar Sinan Parkı'nda yerde baygın halde bulundu. Son iftarını ailesiyle açan muhtar, yardım kolisi teslim etmek üzere muhtarlık binasına geçmiş, koliyi ihtiyaç sahibi aileye teslim ettikten sonra eve dönmek üzereyken yere yığılmıştı. Kalp krizi geçirdiği tespit edilen muhtar ambulansla hastaneye kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Muhtarın ani vefatı sosyal medyada kısa sürede dalga dalga yayıldı. Acı haberi duyan onlarca kişi hastaneye koştu. Evli ve 3 çocuk babası muhtarın ölümü ailesini ve sevenlerini büyük üzüntüye boğdu.

Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, "Mahallesinin ve memleketinin dertleriyle dertlenen Eskisaray Mahallemizin Muhtarı Mahmut Göksu'yu kaybetmenin üzüntüsünü derinden yaşıyorum." mesajını paylaştı. Milletvekilleri ile çok sayıda vatandaş da sosyal medyada üzüntülerine dile getirdi.

Muhtar Mahmut Göksu, Adıyaman'ın sosyal hayatında sıradışı anılarla hafızalara kazındı. 4 yıl önce sosyal medyada, "Eskisaray Mahalle Muhtarı Mahmut Göksu'yu kaybettik" şeklinde ilanlar verilince, "Ben yaşıyorum" diyerek canlı yayınlar yaptı. Bu yüzden önceki akşamki vefat haberini, 'yine şaka mı yapılıyor' şeklinde yorumlayanlar oldu. Adıyaman'ın en renkli simalarından olan Mahmut Göksu, birkaç yıl önce, mahallesinde ramazan davulcusu olmayınca eline davul ile tokmak alarak mahalle sakinlerini sahura uyandırdı. Pandemide evlerinde kalmak zorunda olan vatandaşlar sıkılmasın diye online konserler düzenledi. Bağlama çalıp söylediği 'Uyan sunam uyan' türküsüyle gönüllere hitap etti. Şakalarıyla herkesi güldürdü. Kentin geçen cumartesi şampiyon olan futbol takımı Adıyaman 1954 Spor'un maçlarını hiç kaçırmadı.

Milli meselelerde her zaman en ön safta yer aldı. 5 yıl önce doların yükselmesine tepki olarak düzenlenen basın açıklaması sırasında burnunu dolarla sildiği anda çekilen fotoğraf karesi sosyal medyada tıklanma rekorları kırdı. Mahalle muhtarlığı binasının önünü kendi süpürdü. Herkesin yardımına koştu. Öte yandan Muhtar Göksu, 15 Kasım 2019'da da kendisi gibi kalp krizinden vefat eden kardeşi Ahmet Göksu'nun İstanbul'da hayatını kaybettiğini üzüntüyle duyurmuştu.

Adıyaman'ın çok renkli bir değerini kaybettiğini dile getiren Adıyaman Köy ve Mahalle Muhtarları Mesleki Dayanışma Derneği Başkanı Abdulkadir Geylani Taş, "Herkesin gönlünde taht kuran, gariban, alçak gönüllü, fukara babası, söz konusu Adıyaman olduğunda her zaman taşın altına elini koyan birisiydi. Gittiği her ortamda sosyal medya üzerinden canlı yayınlar yapar, mahallesi için gece gündüz çalışan bir kardeşimizdi. Acı haberi aldığımızda acaba bize yine şaka mı yapıyor veya birileri şaka mı yapıyor diye düşündük ama bu sefer bize en acı şakasını yaptı. Biz ondan razıydık, Allah da ondan razı olsun." diye konuştu.

Muhtar Mahmut Göksu, Adıyaman Belediye Mezarlığı'nda dualar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

02haberler olarak değerli muhtarımaza bir kez daha Allah'tan rahmet diliyoruz, mekanı cennet olsun...