Özbilgiç,Halk Eğitim Merkezi bünyesindeki kurslarla ilgili bilgilendirmede bulundu.Usta öğreticilerin başvurularını aldıklarını söyleyen Özbilgiç, “İlk etapta bizim kadrolu öğretmenlerimiz var. Onların kurslarını açıyoruz. Adıyaman Halk Eğitim Merkezi olarak, mesleki, teknik, sportif, kültürel, okuma- yazma açık lise ve açık ortaokul alanlarında hizmet sunmaya çalışıyoruz” dedi.  Halk Eğitim Merkezi’nde toplumun refahı, mutluluğu ve huzuru için verilmesi gereken zorunlu eğitimlerin bulunduğunu kaydeden Özbilgiç, “Halkın hayat kalitesini yükselterek toplumun refah düzeyini arttırmak, hayat boyu öğrenme yeteneği olan kişilerin gelişmelerine imkan sunmak, her yerde ve her zaman eğitim sunmak, Halk Eğitim Merkezi’nin asil görevidir. Herkesin bu haktan yararlanması için biz Adıyaman Halk Eğitim Merkezi olarak ekibimizle beraber hizmet etmeye çalışıyoruz” diye konuştu. 

“MESLEKİ KURSLARDA İKİ ÖNEMLİ NOKTA”

Mesleki kurs açarken iki noktaya dikkat ettiklerini söyleyen Özbilgiç, “Birincisi, kişilerin var olan yeteneklerini geliştirmesine imkan sunuyoruz. İkincisi de bize gelen mesleki kursları bitiren kursiyerlerimize kurs bitiminden sonra iş bulabilme imkanına sahip olmasına özellikle dikkat ediyoruz. Sportif ve kültürel anlamda da kültürümüzü gelecek nesillere doğru bir şekilde, doğru kişiler aracılığıyla aktarmak adına usta öğrencilerimizi görevlendiriyoruz. Sportif anlamda da biz 7’den yetmiş yediye sporun her alanında ilimizin güzel insanlarına hizmet sunmaya gayret ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“OKUMA YAZMA BİLMEYEN KİMSE KALMAYACAK”

Okuma yazma bilmeyen insanların sayısın da oldukça fazla olduğuna dikkat çeken Özbilgiç, “Halk Eğitim Merkezi olarak ‘Okuma Yazma Bilmeyen Kimse Kalmayacak, Okuma Yazma Herkesin Hakkıdır’ şeklinde slogan geliştirdik. Merkezimizde 2 tane sınıf öğretmenimiz, yine okullardan aldığımız öğretmenler ve bakanlığımızın projesi kapsamında göndermiş olduğu öğretmenle birlikte okuma yazma kurslarımızı devam ettiriyoruz” şeklinde konuştu.

“SURİYELİLERE EĞİTİM”

Adıyaman’da 2011'den itibaren Suriyeli misafirlerinin olduğunu aktaran Özbilgiç, “Çadır kentimizde yaklaşık 3 bin tane öğrencimiz var. 80 tane Suriyeli öğretmenimiz var. 60 tane de bakanlığımızın proje öğretmeni var. Biz bu kapsamda oradaki öğrencilerimize de öncelikli olarak da Türkçeyi doğru konuşabilme doğru anlayabilme doğru ifade edebilme anlamında çaba gösteriyoruz. Şunda orada okul öncesi ilkokul ortaokul, acık ortaokul, imam hatip lisesi, acık öğretim lisesine hizmet sunuyoruz TÖMER sınıfımız başta olmak üzere lise eğitimiyle beraber oradaki 3 bin öğrenciye biz bu hizmeti sunmaya gayret gösteriyoruz. Aynı zamanda Suriyeli vatandaşlarımızın Çadır kentte boş zamanlarını daha aktif bir şekilde değerlendirmek meslek öğrenmek ve mesleklerini öğrendikten sonra inşallah Suriye'ye döndüklerinde de mesleğiyle ilgili orada da yine bu faaliyetlere devam edebilmek adına biz halıcılık ve tekstil anlamında çok ciddi kurslar açıyoruz. Yine oradaki yetişkinlere öğrencilerimize bilgisayar kursu, bağlama, kuaför, okuma yazma, İngilizce kurslarıyla bu hizmeti sunmaya gayret ediyoruz” açıklamasında bulundu.

“GELİP KURSLARIMIZDA MESLEK ÖĞRENSİNLER”

Adıyaman insanının her şeyin en güzeline layık olduğunu belirten Özbilgiç, “Halk Eğitim Merkezimizde herkese göre bir kurs var. Özellikle ev kadınlarımız, ev kızlarımız gelsinler kurslarımızda meslek öğrensinler. Boşa zamanlarını tüketmesinler. Sağda solda dedikodu yaparak zaman geçirmeleri yerine gelsinler kurslarımızda meslek öğrensinler. Son zamanlarda İşkur müdürlüğümüzle yapmış olduğumuz protokolle, kursiyerlerimiz açtığımız kurslarda hem meslek öğreniyor, hem de aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar. Yaklaşık 25 lira para kazanıyorlar. Bu ciddi anlamda hem bizi hem de kursiyerimizi mutlu ediyor”  şeklinde konuştu.