Yapacağımız tüm iş ve işlemlerimizde insan eksenli olacağız, Yaratılanı yaratandan ötürü seveceğiz diyen çiçeği burnunda Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar yaptığı açıklamasında; “Cumhurbaşkanlığımızın 9 Haziran 2020 tarih ve 2020/274 sayılı Kararnamesi ile ‘Vali’ olarak atandığım Adıyaman ilimizde 19 Haziran Cuma günü göreve başlamış bulunuyorum.

-CUMHURBAŞKANIMIZ VE İÇİŞLERİ BAKANIMIZA ŞÜKRANLARIMI ARZ EDİYORUM

Kadim medeniyetler şehri, kutlu sahabenin diyarı, eşsiz hoşgörü kenti ve birlikte yaşama mefkûresinin dirlikte ve kardeşlikte olduğunun en güzel örneklerinin yaşandığı Adıyaman ilimize vali olarak hizmet edecek olmanın onur ve mutluluğunu yaşarken, aynı zamanda bu şerefli görevin ağır sorumluluğunun da bilincinde olduğumu ifade etmek isterim. Bizi bu göreve lâyık gören ve bizlerin burada buluşmamıza vesile olan, bu güzel kente, kentin sahip olduğu tüm değerlere ve hususiyle saygı değer insanlarına hizmet etme fırsatını veren Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sayın İçişleri Bakanımıza şükranlarımı arz ediyorum.” Dedi.

-ADIYAMAN BEREKETLİ TOPRAKLARA SAHİP BİR TARİH VE KÜLTÜR ŞEHRİDİR

Vali Çuhadar; “Adıyaman ilimiz, yaratıcının tüm cömertliğini sergilediği bereketli topraklara sahip bir tarih ve kültür şehridir. Tarih boyunca çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapan Adıyaman’da toprağın üstü bereketlidir, ancak altı daha da bereketlidir. Çünkü Adıyaman Ebuzer El Gıfari’nin, Mahmut El Ensari’nin, Mahmut Gazi Hazretlerinin, Abdurrahman-i Erzincani Hazretleri ile yine Sahabe-i Kiram’dan Safvan Bin Muattal’ın şehridir. Hepsini rahmetle yad ediyoruz. Kutup Yıldızı nasıl kervanlara yol gösterirse, işte bu büyük maneviyat erenleri de bize yol gösteriyor, bize rehberlik yapıyor. Onlar birliğin, beraberliğin, kardeşliğin, sevginin, hoşgörünün ve samimiyetin sigortasıdır.

-MESELELER KARŞISINDA DAİMA ÇÖZÜM ODAKLI OLACAĞIZ

Adıyaman’daki görevim süresince de bizlere düşen ilk ve en önemli görev şüphesiz ki, binlerce yıllık kültürün harmanladığı, Güneydoğu Anadolu Bölgemizin bu şirin ve önemli kentine hizmeti ibadet sayarak, 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' ilkesiyle ilimizin başta yatırım potansiyeli olmak üzere sahip olduğu tüm zenginliklerini en iyi şekilde değerlendirmek, halkımızın refah, huzur, mutluluk ve güvenliğini pekiştirmek olacaktır. Adıyamanlı hemşehrilerim şundan emin olsun ki, yapacağımız tüm iş ve işlemlerimizde insan eksenli olacağız. Yaratılanı yaratandan ötürü seveceğiz. Meseleler karşısında daima çözüm odaklı olacağız. Sorunların çözümünde hıza, performansa ve zamanında müdahaleye önem vereceğiz. Bu hedeflere ulaşmak için mesai arkadaşlarımla birlikte, üstün görev anlayışı içinde en doğru, akılcı, etkin ve verimli bir şekilde, mesai mefhumu gözetmeksizin hizmet etme azmi ve gayreti içinde olacağımızın bilinmesini isterim. Bu itibarla, bütün çalışmalarımızı hukukun üstünlüğünü, insan şeref ve haysiyetini, ortak aklı ve toplumun sağduyusunu esas alan insan odaklı, insan hak ve özgürlüklerine saygılı, adalet, ulaşılabilirlik, çoğulculuk, katılımcılık, yenilikçilik, denetime açıklık, şeffaflık sivil katılım ilkelerini benimseyen ve özgürlük-güvenlik arasındaki hassas dengenin gözetilmesini temel alan ve toplumun bütün kesimlerini kucaklayan bir yönetim anlayışı içinde, aralıksız bir şekilde yürüteceğiz. Bu çerçevede, Mezopotamya’nın bereketli topraklarına sahip Adıyaman ilimizin her yönden daha kalkınmış, gelişmiş, refah düzeyi yüksek ve insanların esenlik içerisinde yaşamak isteyeceği bir şehir haline gelebilmesi hedefi için bugüne kadar başlanmış, devam eden ve planlanan bütün projeleri titiz bir şekilde takip edip sonuçlandırırken, halkımıza daha iyi hizmet sunmayı amaçlayan çok sayıda yeni projeleri de inşallah en kısa sürede el ve gönül birliği içinde planlayıp hayata geçireceğiz. Bu çalışmalarımız sırasında, siz değerli hemşerilerim başta olmak üzere saygıdeğer milletvekillerimizin, tüm siyasi partilerimizin, üniversitemizin, kamu ve özel sektör kurum ve kuruluşlarının, oda ve meslek kuruluşlarının, toplumun diğer bütün kesimlerinin ve kamuoyu adına denetim ve bilgilendirme görevi üstlenen saygıdeğer basın mensuplarımızın son derece hayati öneme haiz desteklerini, katkılarını, tecrübe ve bilgilerini esirgemeyeceklerine yürekten inanıyorum. Bu duygularla bu güne kadar Adıyaman’a hizmet eden bütün Valilerimize ve en son kararname ile birlikte bu ulvi görevi devr aldığım Sayın Valimiz Aykut Pekmez’e hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyor, ailesiyle birlikte sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyor, gönül birlikteliğimizin daim olması dileğiyle tüm Adıyamanlı hemşerilerime saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” Şeklinde konuştu