Haber-Metin HARIKÇI

Terör örgütü İsrail’in Kudüs’ten ve işgal ettiği topraklardan sökülüp atılacağı günler çok yakın olduğunu dile getiren başkan Taş; “ İnsanlıktan nasibini almamış, terörist örgüt İsrail, Dünyanın gözü önünde Mescid-i Aksa’da namaz kılan Müslüman kardeşlerimize bebek, çocuk, kadın, yaşlı demeden saldırmakta, onlarca masum insanı öldürmekteler. Gözünü kan bürümüş, terörist İsrail’in oluşturduğu kanlı politikalara karşı kulaklarını tıkayıp, başını kuma gömenlerin büyük bir hüsrana uğrayacakları kaçınılmazdır. Her fırsatta özgürlükten, İnsan haklarından bahseden batı ve özellikle ABD’nin gözü önünde mazlumlar katlediliyor, Kadir gecesinde, teravih namazında sadece ibadet eden, namaz kılan insanlar öldürülüyor ve kimsenin sesi çıkmıyor. Her fırsatta Ermeni soykırımından bahseden Joe Biden’e sesleniyorum gözünü kan bürümüş, Kuduz Köpek gibi mazlum insanlara saldıran İsrail askerlerinin yaptığı nedir?.” Dedi.

Siyonizm karşıtı olan Yahudi örgütünün bile açıklama yaparak saldırılarının kabul edilemez olduğunu belirtiğinin altını çizen başkan Taş; “Mazlum insanlara bu zulüm ve vahşet uygulanırken, batılı ülkelerin sessiz kalmasını anlıyoruz ama sözüm ona Müslüman olan bir çok ülke kafasını kuma gömmüş, batılı ülkeler gibi yapılan bu zulmü görmemezlikten gelmelerini hazmedemiyoruz. O Müslüman ülkeler şunu iyi bilmeli ki bu gün Filistin halkına o vahşeti yaşatanlar yarın sizlere de daha kötüsünü yaşatacaktır. Mescid-i Aksa, Kudüs, Filistin halkı kırmızı çizgimizdir diyen Türkiye’den başka Müslüman ülke yok denecek kadar az. Bugün İsrail’in zulmüne seyirci kalan sözüm ona Müslüman ülkelere sesleniyorum; Ya Müslümanlığın gereğini yapın yada Müslüman ülkeyiz demeyin.” Şeklinde konuştu.

İsrail’in Filistin topraklarında insanlık ve savaş suçu işlediğini ifade eden başkan Taş; “Savunmasız insanlara her fırsatta zulüm eden, öldüren İsrail’e karşı ses çıkmayınca terörist İsrail mazlum insanları öldürmeye devam etmekte, kan ve vahşetle şekillendirdiği işgal stratejisini devam ettirmektedir. O zalimlere bir kez daha sesleniyoruz, Mescid-i Aksa barış dini İslam’ın ve Müslümanların mabedidir. Kudüs İslam şehridir. Bu nedenle mescidi aksa ve Kudüs özgürleşinceye ve dahi Filistin bağımsızlığına kavuşuncaya kadar mücadelemize devam edeceğiz.” Dedi.