Ziyarette bir açıklamada bulunan Adıyaman Mermerciler ve Madenciler Derneği Başkanı Coşkun Atız; “Cumhurbaşkanlığımızın son çıkarmış olduğu kararname ilimize atanan sayın valimize hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk. Ziyaretimiz esnasında Adıyaman ilindeki mermer, madencilik sektörü ve bu sektörde faaliyette bulunan işletmeler hakkında bilgiler verdik. Aynı zamanda hazırlamış olduğumuz kısa bilgi notunu sayın valimize takdim ettik. Tabi söz konusu Adıyaman Mermeri olunca konuşulacak, anlatılacak çok şey var. O nedenle daha geniş bir zamanda Adıyaman Mermeri, Sektörde yaşanan sorunları ve yapılması gerekenleri sayın valimizle bir araya gelip masaya yatıracağız. Bu vesileyle sayın valimize hayırlı olsun der, yeni görevinde başarılar dileriz” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Adıyaman valisi Aykut Pekmez; “Mermerin Adıyaman için önemli bir sektör olduğunu biliyorum. Gelişen ve büyüyen Türkiye için yeraltı ve yer üstündeki milli kaynaklarımıza hep birlikte sahip çıkmalıyız. Adıyaman mermeri de gerek Adıyaman için gerekse ülkemiz için çok önemli. Bu bakımdan Adıyaman’ımızın her alanda gelişmesi adına hep birlikte elimizden geleni yapacağız. Bugün heyet halinde hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Adıyaman Mermerciler ve Madenciler Derneği başkanı Coşkun Atız ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyor, faaliyetlerinde başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Ziyaret sonunda Dernek Başkanı Coşkun Atız, Adıyaman Mermerinden yapılmış olan bir vazoyu Adıyaman Valisi Aykut Pekmez'e takdim etti.