İki adayın yarıştığı seçimde eski başkanlardan Nihat Karaaslan 61 oy alırken, Mehmet Murat Koca aldığı 97 oyla üç yıllığına oda başkanlığı görevini devraldı.

Yaklaşık 6 yıldır Genel sekreterlik ve yönetim kurulunda aktif bir şekilde görev aldığını ve yeni dönemde oda başkanlığına kendisini layık gören meslektaşlarına layık olma adına çalışacaklarını belirten Başkan Koca; “Odamıza yakışır bir seçimi daha geride bıraktık. Bu bir bayrak yarışıdır. Şimdiye kadar çok değerli büyüklerimiz oda başkanlığı yaptı, yönetim kurulu ve odamızın farklı kademesinde görev alarak odamızı bugünlere taşıdılar. Bizlerde süreç içerisinde görev alsak da almasak da odamız için elimizden geleni yapmaya gayret ettik. Seçim öncesi mevcut başkanımız Nazif Atalay ve yönetim kurulu belki bir dönem daha aday olabilirlerdi ancak, bizim görev süremiz buraya kadar, yeni dönemde yeni başkan ile genç ve dinamik arkadaşlarımızın bundan sonraki süreçte görev almalarını istiyoruz diyerek hassasiyetinde bulunmaları bizleri ayrıca mutlu etmiştir. İnşallah bizlerde aynı duyarlılığı gösterip belli bir görev süresinin ardından yeni arkadaşlara devraldığımız bayrağı teslim edeceğiz.” Dedi.

Adıyaman Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odasının çok büyük bir aile olduğunu ifade eden Koca; “Geçmiş dönemlerde odamıza başkan olarak hizmet etmiş olan Nihat abimizle birlikte yarıştık. Meslektaşlarımız kimi gönlünden geçiriyorsa oylarını kullandılar sonuçta belki ben seçildim ancak her zaman olduğu gibi kazanan odamız olmuştur. Seçim çalışmaları sürecinde yanımızda olan olmayan, Yönetim kurulu ve diğer kurullara karşı listeden üyelerimiz girmiş olsa bile kimseyi ötekileştirmeden odamızın kurumsal kimliğinin sorumluluğunun bilincinde olarak her birlikte odamızı en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz. Yeni dönemde bundan önce olduğu gibi bir ekip ruhuyla görevimizin başında olacağız. Odamıza yapmış olduğumuz hizmetlerin çok daha iyilerini yapmak için el birliği ile çalışacağız. Seçim sürecinde özellikle mevcut yönetim kurulu başkanımız Nazif Atalay’a, ikinci başkanımız Aziz Çelik’e, Saymanımız Ayşegül Tunç’a, yönetim kurulu üyemiz Hacı Abuzer Şahin’e, disiplin kurulu üyemiz Metin Harıkçı’ya, denetim kurulu üyemiz İsmail Yolcu’ya, üst kurul delegemiz Yüksel Önal ve Nuri Dağhan’a, Seçim günü Divan başkanlığını yapan ve har zaman yanımızda olan Prof. Dr. Mehmet Kaygusuzoğlu’na ve divanda görev alan meslektaşlarımıza teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu.

Yeni başkan ve yönetimini tebrik eden eski başkan Nazif Atalay; “Bu bir bayrak yarışıdır. 6 yıl gibi bir süre odamıza meslektaşlarımızla birlikte hizmet etme çalıştık. Bir dönem daha aday ol diyen meslektaşlarımız oldu ancak bizim için önemli olan odamızdır. O nedenle bir yerde buraya kadar demesini bilmeliyiz, yeni arkadaşlarımızın da görev almasına fırsat vermeliyiz. Oda başkanımız kim olursa olsun bizler ekip ruhuyla birlik ve beraberlik içerisinde yolumuza devam edeceğiz. Rabbim yapmış olduğumuz seçimimizi hayırlara vesile kılsın. Yeni başkanımız Mehmet Murat Koca ve yönetim kurulu meslektaşlarımızı tebrik ediyor, görevlerinde başarıl diliyorum” dedi.