Adıyaman’ın turizm potansiyelini dünyaya tanıtmak için çeşitli projelere imza atan Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Sırbistanlı turizmcileri Adıyaman’da ağırladı.

Adıyaman Belediyesi ve Türk Hava Yolları (THY) Adıyaman Satış Müdürlüğü ortaklığında gerçekleştirilen proje kapsamında, Sırbistan’ın Başkenti Belgrad’dan turizm acentaları yöneticileri davet edilerek Adıyaman’ın tarihi ve doğal güzellikleri tanıtıldı.

Adıyaman’a gelerek Perre Antik Kenti, Karakuş Tümülüsü, Arsemia Antik Kenti, Eski Kahta Kalesi ve Nemrut Dağı’nı gezerek bilgi alan Sırbistan’ın en büyük beş acentesinin yöneticileri, daha sonra Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu’yla bir araya gelerek şehir hakkında genel bilgi aldı. Yemekte bir araya geldiği Sırbistan heyetini Adıyaman’da ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Adıyaman’ın barış ve huzur kenti olduğuna dikkat çekerek, “Adıyaman büyük bir turizm potansiyeline sahip bir il. İlimize dünyanın her yerinden turist geliyor ancak biz bu sayının daha da artmasını amaçlıyoruz. Bugün misafirimiz olan Sırbistanlı turizmcilerimizden de gittiklerinde Adıyaman’da gördükleri güzellikleri anlatmalarını bekliyoruz” diye konuştu.

-Sırbistanlı Turizmciler Çiğköfte Yoğurdu

Keleş Konağında Adıyaman’ın kültürünü yakından tanıma şansı da bulan Sırbistanlı turizmciler, çiğköfte eşliğinde gerçekleştirilen programda yaptıkları konuşmada Adıyaman’da olmaktan ve Adıyaman’ı gezerek buraları tanımaktan dolayı mutlu çok olduklarını söyleyerek, ev sahibi Adıyaman Belediyesine ve Türk Hava Yollarına teşekkür etti. Misafirler, Sırbistan’a döndüklerinde, buralarda gördükleri güzellikleri anlatacaklarını ve Adıyaman’a Sırbistan’dan daha çok turistin gelmesini sağlamaya çalışacaklarını da sözlerine ekledi.

Projenin ortaklarından olan Türk Hava Yolları Adıyaman Satış Müdürü Muhammed Akif Hamidi ise yaptığı konuşmada, programın düzenlemesinde büyük katkı sunan Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu’ya teşekkür ederek, Sırbistan’dan gelen acente yöneticileri ile yerel acente sahiplerini bir araya getirerek ortak çalışmalar yapılabilmesi için zemin oluşturduklarını söyledi.

Programda bazı misafirler kendileri çiğköfte yoğurarak diğer davetlilere ikram etti.