Adıyaman İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Can Erdoğan, Adıyaman merkez ve ilçelerindeki tüm köy yollarına yön tabelası, köy giriş ve çıkışlarına ise köy isimleri tabelaları yerleştirme çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

 Erdoğan, şunları kaydetti:
“Bazı vatandaşlar tarafından hedef tahtası haline getirilen ve kar, rüzgâr, yağmur gibi nedenlerle okunmaz hale gelen yön tabelaları vatandaşların kolaylıkla ve daha güvenli bir şekilde köylere ulaşımını sağlamak amacıyla İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğümüz tarafından başlatılan çalışma ile 448 köyümüzün köy giriş ve çıkışlarına ve köy isimlerin yer aldığı tabelalar yenileniyor. Özellikle sürücülerin gece rahatlıkla görebilecekleri fosforlu malzemeden yapılan tabelalar yerleştiriliyor. Fosforlu şekilde hazırlanan tabelalar, böylece karanlıkta da rahatlıkla görülebiliyor. Bu şekilde köylere ulaşım rahatlıkla yapılacak olup, dışarıdan gelen ziyaretçiler zahmet çekmeden köylere ulaşabilecektir. Ve aynı zamanda trafik yön ve bilgi levhaları kazaların azalmasına büyük oranda katkı sağlayacaktır. Bunun için özellikle köylerde yaşayan vatandaşlarımızın daha güvenli bir yolculuk yapmaları için trafik yön levhalarına dikkat etmelerini ve korumalarını istiyoruz.''
Köy sakinleri de uygulamadan oldukça memnun olduklarını belirterek, yön levhalarının değişmesinden çok memnun olduklarını, köy dışından gelen misafirler için kolaylık sağlanacağını ifade ettiler. 
 "Köylerimizi gösteren tabelaların değişmesi çok güzel. Yerli halk köyleri biliyor, fakat dışarıdan gelenler için büyük kolaylık olacak" dediler.