Kürt halkının haklarını savunduklarını iddia eden HDP yöneticilerinin aileler tarafından başlatılan eylem karşısında sessiz kaldıklarını dile getiren Yalçın; “HDP Yöneticileri kendi odalarında keyif çatarken, gariban ailelerin çocukları bir şekilde kandırılıp dağa çıkarılmış ve çıkarılmakta. Burada oturma eylemi yapan aile sayısı her geçen gün artıyor ve artarak devam edeceğinden eminim. İlk günden bugüne onlarda haykırıyor, bende buradan bir kez daha HDP yöneticilerine, milletvekillerine, belediye başkanlarına sesleniyorum, hanginizin çocuğu dağda, hanginizin bu anneler gibi yüreğiniz yanıyor. O nedenle yeter diyoruz, edi bese." dedi.

Vicdanı olan herkesin bu ailelerin sesine kulak vermesi gerektiğini dile getiren Yalçın; "Diyarbakır HDP il binası önünde toplanan, evlat acısıyla yanan ailelerimizin yanında olup, onlara destek olmak istedik, anaların, babaların feryatları, haykırışları bizleri derinden üzmüştür. Allah yardımcıları olsun. İnşallah Diyarbakır’da ateşlenen bu kıvılcım ülkemizin farklı illerinde evlat acıyla yüreği yanana ailelere bir umut olur. Bugün bir kez daha birlik ve beraberlik zamanı, bugün Diyarbakır’da ciğeri yanan, yüreği yanan analara, babalara ve ailelere destek çıkma zamanı. Buradan ailelerimize sesleniyorum, lütfen çocuklarımıza sahip çıkalım, onların terör örgütlerinin pençesine düşmesine izin vermeyelim" şeklinde konuştu

HDP Binası önünde uzun süre ailelerle birlikte kalan Yalçın, daha sonra Diyarbakır valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nu makamında ziyaret etti.