3 Aralık Dünya Engelliler günü münasebetiyle kent konseyi başkanı Sinan Temel ve Başkan Vekili Abdulkerim Işık sırasıyla Adıyaman Anadolu Engelliler Derneği, Adıyaman GAP Görme Engelliler Dernekleri ziyaret edildi.

Ziyaretle ilgili bir açıklamada bulunan Kent Konseyi Başkanı Sinan Temel; “3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesi ile Adıyaman Kent Konseyi olarak engelli derneklerini ziyaret ettik. 3 Aralık Dünya engelliler günü nedeni ile gündeme gelen engellilerin ve karşılaştıkları güçlüklerin sadece yılda bir defa değil her gün hatta sorunları çözülene kadar her saat konuşulması gerekir. Engelli kardeşlerimizin toplumun her alanında yaşadıkları güçlüklerin birçoğu henüz tam olarak çözüme ulaşmış değildir. Bu da ne yazık ki toplum olarak bizim eksikliğimizdir. Bunları slogan değil dert edinmemiz gerekmektedir. Sosyal yaşamda ve iş yaşamında kendilerine çok zor yer bulan ve çeşitli güçlüklerle karşılaşan engellilerin yaşam kalitesinin arttırılmaları, yaşamın her alanında onların sorunlarına çözüm üretilmesi noktasında herkes üzerlerine düşeni eksiksiz olarak yerine getirmelidir. Önceki yıl da aynı sorunlar vardı daha önceki yıl da. Bu zihniyetle sonraki yıllarda da var olacağı endişesini yaşatmaktadır. Kaldırım ve yolların düzenlenmesinden, resmi kurumlardaki noksanlıklara kadar birçok yerde ve alanda engellilere yönelik iyileştirmenin acilen gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Tekrar ediyorum, bu engeller kaldırılmadığı müddetçe bu ayıp toplum olarak hep üzerimizde olacaktır. Bugüne özel olarak şu talebi gündeme getirmek istiyoruz. Şehir içi toplu taşıma araçlarında sesli ve görüntülü olarak varılacak durakların belirtildiği uyarı sistemi özellikle engellilerimiz için büyük önem arz etmektedir. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesi ile yetkililerin dile getirdikleri mesaj ve temennilerde samimi olduklarına inanıyoruz. Bunun göstergesi olarak da toplu taşıma araçlarına sesli ve görüntülü durak uyarı sisteminin yerleştirilmesini bekliyoruz. Engelli arkadaşların rahatsız olduğu bir konu da, kendilerine tahsis edilen toplu taşıma kartlarını okuturken "ücretsiz" sesli uyarısı. Bunun rencide edici olduğunu ve bunun yerine ortak sesli uyarı mesajının eklenmesinin daha insani olacağını ifade ettiler. Adıyaman Anadolu Engelliler Derneği Abidin Harputluoğlu’na, Adıyaman GAP Görme Engelliler Derneği Başkanı Eşref Ağır ve önceki başkan Mehmet Tunç’a ve hazır bulunan tüm üyelerine ilgileri ve misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ediyor, her zaman için yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz.”

Dernek başkanları ziyaretlerden dolayı duyulan memnuniyetler dile getirilerek, Kent Konseyi başkanı Sinan Temel ve başkan vekili Abdulkerim Işık’a teşekkür ettiler.