Adıyaman Aile ve Sosyal Politikalar (ASP) İl Müdürü Fehmi Çelik, 8 Mart Dünya Kadınlar günü münasebetiyle bir mesaj yayımladığı mesajında, bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadının hak ettiği değeri hatırlatan bir gün olduğunu söyledi.

Bu hatırlatmayı, toplumun tüm kesimlerinde hedeflenen farkındalık oluşturmak için bir fırsat olarak değerlendirdiğini belirten Fehmi Çelik, “Sadece nüfusun değil, hayatın da yarısı olan kadınların, birlikte hayat mücadelesi verdikleri erkeklerle eşit hak ve eşit fırsatlara sahip, eşit koşullarda insanlık için daha iyi bir gelecek aramasının insan olmasının gereğidir. Sevgiyi, fedakarlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımız, huzurlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşlarıdır. Onların, her zaman ailesine ve topluma önemli katkılar sağlaması ve hayatın her alanında etkin bir şekilde yer alması bizleri sevindirmektedir. Şefkat ve merhametle dolu olan kadınlarımızın yürekleri sayesinde geleceğimizin ve ülkemizin daha da gelişerek, emin ellerde olacağını biz çok iyi biliyoruz” dedi.

Çelik, “Tarih boyunca ‘Cennet anaların ayakları altındadır’ fikrindeki bir medeniyetin, kadınlara yönelik her türlü ayrımcılığı reddeden, her türlü istismarı elinin tersiyle iten, kadını her yerde ve her zeminde, baş tacı eden bir geleneğin nesilleriyiz. Kadınların maruz kaldığı şiddet olaylarının önüne geçmek öncelikli konumuzdur. Kadına yönelik şiddet bir insanlık suçudur. Bakanlık olarak, Toplumun ruhunda derin yaralar açan şiddet olaylarının önlenmesi için ülke genelinde etkin bir şekilde çalışıyoruz. Önleyici ve koruyucu tedbirler kadar eğitim ve zihniyet değişimine yönelik tedbirlere de özel bir önem veriyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, hepsine en iyi dileklerimle birlikte saygılarımı sunuyorum. Doğumdan ölüme kadar hayatın her anında varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan değerli kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun” ifadelerini kullandı.