Ekmek ve yemek israfının önüne geçmek için Üniversitede 2 senedir yürütülmekte olan kampanya kapsamında Çevre Topluluğu tarafından öğrenci ve personel yemekhanelerinde broşür ve kâğıtlara yazılmış farkındalığı artırıcı notlar dağıtıldı.

Topluluk akademik danışmanı Üniversite Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatih Tufaner, topluluk başkanı Çevre Mühendisliği Bölümü öğrencisi Büşra Kuş ve Çevre Topluluğu üyeleri, yemekhanelerde ülkedeki ekmek israfına yönelik araştırma sonuçlarını paylaşarak israfın nasıl önleneceği konusunda da bilgiler verdi.

Günde yaklaşık 5 milyon ekmeğin israf edildiğini, bunun maddi karşılığı ile onlarca okul, yol, köprü gibi hizmetler yapılabileceğinin altını çizen topluluk üyeleri, "Dünyada milyonlarca insanın beslenecek gıda bulamadıklarını düşünürsek nimetimiz, bizim için alın terimiz olan emeğe, yemeğe ve ekmeğe saygıyı belirtmek amacıyla bu çalışmayı yapmaktayız. Sofrada İsraf Olmasın Kampanyasında Adıyaman Üniversitesi olarak önemli bir mesafe kat ettik. Öğrenci arkadaşlarımızdan büyük bir destek aldığımız kampanyamızda Üniversite olarak ekmek israfının tamamen önüne geçtik. Yemek israfında da sıfıra yaklaşmaktayız. Bu manada Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü hocamızın yemeklerde biz öğrenciler ile bir arada olması bizleri oldukça memnun etmektedir. Ayrıca Cumhurbaşkanımızın Eşi Saygıdeğer Hanımefendi Emine Erdoğan himayesinde Ülkemizin geleceği adına Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından yürütülmekte olan Sıfır Atık Projesi ve bu kapsamda hazırlanan Sıfır Atık Yönetimi Eylem Planı çerçevesinde çalışmalarımızı sürdürmek bizi ayrıca gayretlendirmektedir. Günde yaklaşık 5 milyon ekmeğin israf edildiği ifade edilen ve 80 milyona yaklaşan bir nüfusa sahip olan Ülkemizde biz 20 bini aşan Adıyaman Üniversitesi ailesi olarak Sofrada İsraf Olmasın kampanyamız ile beraber günde bin 250 ekmeği üniversite içerisinde ve dışarısında tasarruf etmekteyiz. Bu hesap üzerinden 2 yıl boyunca yaklaşık olarak 1 milyon TL’yi ülke ekonomimize tasarruf olarak bırakmış bulunuyoruz. Bir o kadar da yemek tasarrufu gerçekleştirmiş durumdayız. Çevre Topluluğu olarak Geri Dönüşüm, Geri Kazanım, Doğal Kaynaklarımız İsraf Olmasın, Enerjimiz İsraf Olmasın ve Vaktimiz İsraf Olmasın kampanyalarımızla çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Öğrenci arkadaşlarımızda ülke kaynaklarımız ve değerlerimiz hakkında farkındalığı arttırmayı hedefledik. Çalışmalarımızın sonuçları bizleri oldukça memnun etmektedir. Bu manada desteklerini bizlerden esirgemeyen Sayın rektörümüze ve bitmeyen bir tebessümle bizlere destek veren öğrenci arkadaşlarımıza ve hocalarımıza teşekkür ediyoruz." dediler.