İl Özel İdare Meclis salonunda yapılan toplantının açılışında konuşan Başkan Mehmet Can Erdoğan, İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresinin çalışmalarının aralıksız bir şekilde devam ettiğini belirtti.

Adıyaman merkez başta olmak üzere 8 ilçenin en ücra yerleşim yerine kadar çalışmalarının aralıksız bir şekilde devam ettiğini bildiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"İl Özel İdaresi yetkilileri ve çalışanları gece gündüz demeden alt yapı, kilitli parke taşı, yol bakım ve onarım çalışmalarıyla birlikte 1. ve 2. kat asfalt çalışmalarını sürdürmektedir. Ekiplerimiz hızlı bir şekilde bütün köylerimizin asfaltlarını, yol bakım ve onarımlarını hızlı bir şekilde yapmaktalar. Çalışmaların daha hızlı bir şekilde vatandaşlarımıza ulaşması için her ilçede ekiplerimizi kurduk. Bizlerde çalışmaları yerinde takip ediyoruz. Adıyaman genelinde büyün yollarımızda bakım ve onarım çalışmaları devam ediyor. Öte yandan taziye evi olmayan köylerimizde taziye evi inşaatları da devam ediyor. Vatandaşlarımıza daha iyi bir şekilde hizmet verebilmek için içme suyu konusunda da ekiplerimiz çalışmalarını sürdürmekteler. İçme Suyu Müdürlüğümüzde bu çalışmaları takip ediliyor. İçinde bulunduğumuz mevsim itibariyle içme suyu konusunda vatandaşların mağdur olmaması için ekiplerimizce ana hatlar sürekli olarak kontrol ediliyor. Bu şekilde oluşabilecek sorunlar anında müdahale ediliyor. Almış olduğumuz önlemlerle bu yaz sıkıntı yaşamayacağız. Ayrıca alt yapısı biten köylerimizin yollarını kilitli parke taşlarıyla donatıyoruz. Köylerimizde devam eden çalışmaların daha hızlı bir şekilde hizmete açılması için köy halkımızla sürekli olarak bilgi alış verişinde bulunuyoruz. Camilere yönelikte çalışmalarımız devam etmekte. Her ilçemizde ve köylerimizde haşereye karşı ekip kurduk. Bu ekiplerimizde bütün alanları ilaçlayarak, vatandaşlarımızın daha sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürmeleri için çalışıyorlar”

Erdoğan’ın konuşmasının ardından gündemde yer alan maddelerin görüşülmesine geçildi. Öte yandan her ayın ilk günlerinde devam edecek olan İl Genel Meclisi toplantısında gündemde yer alan maddelerin yanı sıra yapılması gereken diğer işlerde görüşüldü.