Tüm Dünyayı olduğu gibi Türkiye’yi de etsi altına alan Corona Virüs vakası sonrası yaşanan sıkıntıları el birliği ile çözmek adına İnsani Yardım Vakfı olarak harekete geçtiklerini belirten İHH Adıyaman Şube Başkanı Mahmut İzci; “Genel merkezimiz tarafından ilimize gönderilen 2 Bin Adet yardım kolisini kayıtlarımız doğrultusunda yardıma muhtaç ailelerimize dağıtmaya başladık. Günlük 40 ila 50 ailemize yardımlarımızı ulaştırıyoruz. Yardım kolimiz dört kişilik bir aileye iki hafta yetecek kadar var. İHH olarak ülke geneli yardımlarımız devam ediyor.” Dedi.

Bu süreçte yapılması gereken en önemli iki şey; hijyene dikkat etmek ve evde kalmak olduğunu belirten başkan İzci; “Koronavirüsten en çok etkilenen kronik hastaları ve yaşlıları da unutmamak gerekiyor. Onları yalnız bırakmıyoruz. Dertlerini dinleyip, ihtiyaçlarını gidermeye devam ediyoruz. Birlikte daha çok kronik hasta ve yaşlıya ulaşabiliriz. İHH olarak bizler elimizden geleni yapıyoruz ancak hayırsever vatandaşlarımız, Gıda malzemeleri bağışı yaparak evden çıkamayan ihtiyaç sahiplerinin yaşamlarını normal bir şekilde devam ettirmelerini sağlaya biliriz. Ülkemizde yayılan koronavirüs salgınını engellemenin en iyi yolu hijyene dikkat etmek. Hijyen malzemelerine ulaşamayan kişilere destek olabilirler. İlk günden bugüne yapılan yardımları yerine ulaşması için özverili bir şekilde çalışan İHH gönüllüsü kardeşlerimize ve yapılan yardımlardan dolayı genel merkezimize teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu.

İHH GENEL MERKEZİMİZ CORONA VİRÜS İÇİN SEFERBER OLDU

İHH Genel merkez nezdinde de oldukça yoğun çalışmaların yapıldığını ve yardımların aralıksız sürdüğünü dile getiren Başkan İzci; “İHH Genel merkezimiz nezdinde Türkiye’de kronik hasta, yaşlı ve ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırılıyor. Bu dönemde en çok zarar gören aile kurumunu ayakta tutmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu vesileyle Valilikler bünyesinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grupları ile koordineli bir şekilde yapılan çalışmalar ise, Ramazan çalışmalarımızı sadece Suriye, Yemen, Arakan gibi kriz bölgelerinde yapılacak. Ramazan projelerimizi ülkemiz için erkene alındı ve projelerimizin büyük bölümünü vatandaşlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda yapılacak. 10 milyon TL nakdi yardımı yetim aileleri öncelikli olmak üzere ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılıyor.

Dağıtımını Ramazan'da yapmayı planlanan 100 bin kumanyayı planlanan vakitten daha önce ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. İlk etapta evde bakıma muhtaç, yaşlı ve kronik hastalığı olan vatandaşlarımıza 15 bin gıda kolisini hazırlandı ve dağıtımına başlandı. 10 bin hijyen paketi ihtiyaç sahibi aileler için hazırlanıyor. Bir kısmı dağıtılmaya başlandı. Koronavirüs en fazla yaşlıları ve kronik hastaları etkiliyor. 81 ildeki gönüllülerimizle, evinden çıkamayan yaşlı, hasta ve ihtiyaç sahiplerini ziyaret ediyor, ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Sen de destek olabilirsin. Destek olmak için TURKIYE yazıp 3072’ye SMS göndererek 5 TL bağış yapabilirsiniz.