Adıyaman Belediyesi Eski Kültür Müdürlüğü binasında Adıyaman İnternet Yayıncıları ve Gazeteciler Derneği'nin açılışı gerçekleştirildi. Gazetecilerin yanı sıra çok sayıda siyasetçi, sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve kamu kurumu temsilcisi açılışa katıldı.

AK Parti Milletvekilleri Ahmet Aydın, İbrahim Halil Fırat, CHP Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Şanlıurfa Bölge Müdürü Erdoğan Güvel, AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin, CHP İl Başkanı Burak Binzet, İYİ Parti İl Başkanı Kenan Doğan, Yeniden Refah Partisi İl Başkanı İsmail Demir, Aile Çalışma ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Fehmi Çelik, Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Taşçı, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Kurum Müdürleri ve basın mensupları katıldı.

İGD Başkanı Metin Harıkçı ve yönetim kurulu üyeleri gelen misafirleri karşıldı. Karşılama sonrasında açılış kurdelesi dualar ile kesildi.

Metin Harıkçı, milletvekilleri ve siyasi parti başkanları ile bir araya geldiğinde internet gazetecilerinin sorun ve beklentilerini dile getirdi.

Harıkçı, “İnternet medyası günümüzde hızla ilerliyor. İnternet medyasının bu kadar önemli olduğu günümüzde, internet medyasının kanunlar ile çerçevesinin çizilmesi gerekiyor. Devletimizin internet medyası ile düzenleme yapması en büyük arzumuzdur. Yasal düzenleme yapılarak internet medyasının kuruluş aşamasından, sürecinin kanunlar nezdinde yapılması gerekmektedir. Her önüne gelenin bir internet sitesi açıp, kendi çıkarları doğrultusunda bunu kullanması basın meslek ilkelerine aykırı davranması doğru değildir” dedi.

Adıyaman’da aktif bir şekilde yayın hayatını sürdürmekte olan İnternet Sitesi sahibi yöneticilerinin bir çatı altında toplanmasının Adıyaman basının adına büyük bir kazanım olduğunu dile getiren AK Parti Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın; “Basın mensupları bizlerin en yakın mesai arkadaşlarımız olup ilimizin, gözü, kulağı ve sesi olmaktalar. Gelişen teknolojiyle birlikte internet medyasına olan ilgi artmaktadır. İnternet yayıncılığı hızla büyüyerek yoluna devam etmekte. Dernek başkanı Metin Harıkçı’nın bahsettiği gibi basın sektörünün bir an evvel yasal bir çerçeveye oturtulması gerekmektedir. Gazete çıkarmak, internet sitesi kurmak, basın kartı almak bu kadar basit olmamalı, yasal sorumluluklar getirilmeli, denetlenmeli. Bizlerde bu konuda meclis çatısı altında elimizden geleni yapacağız, bu vesileyle ilimizde genel kongresini yaparak faaliyete geçen Adıyaman İnternet Yayıncıları ve Gazeteciler derneğinin hep birlikte açılışını gerçekleştirmenin sevincini yaşadık. Dernek başkanı Metin Harıkçı başta olmak üzere yönetim kurulu üyelerini ve üyelerini tebrik eder, başarılar dilerim” şeklinde konuştu.

Adıyaman İnternet Yayıncıları ve Gazeteciler Derneğinin Adıyaman basınında internet medyasındaki boşluğu dolduracağını dile getiren CHP Adıyaman Milletvekili Avukat Abdurrahman Tutdere; “İlimizde işini hakkıyla yapan basın emekçisi kardeşlerimizin bir araya gelerek faaliyete geçirmiş oldukları dernek ilimiz basınına ivme kazandıracağına inancımız tamdır. İlimizde internet sitelerini bir araya toplayan ilk dernek olması vesilesiyle dernek başkanı Metin Harıkçı başkanımız başta olmak üzere, yönetim kurulu ve dernek üyesi arkadaşlarımızı tebrik ediyor, dernek çalışmalarında başarılar diliyorum. İlimiz sorunlarının çözümü adına hep birlikte çaba sarf etmeye devam edeceğiz.” Dedi.

Adıyaman’da birbirinden değerli internet sitesi sahibi basın mensuplarını bir çatı altında toplayan Dernek başkanı Metin Harıkçı ve ekibini tebrik ettiğini dile getiren Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç; “İlimiz basını son yıllarda çok iyi yerlere geldi. Kısıtlı imkanlara rağmen özverili bir şekilde işini severek yapan basın mensubu kardeşlerimizi yürekten kutluyorum. Gelişen teknoloji ile birlikte tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hızla yaygınlaşmakta. İlimizde günlük, haftalık gazeteler, günlük yayın yapan radyolar, ulusal yayın yapan bir televizyon, aktif bir şekilde yayın hayatını sürdüren çok sayıda internet sitesi bulunmakta. Açılış esnasında dernek başkanı Metin Harıkçı’nında bahsettiği üzere internet medyası için yasal düzenleme yapılması gerekir. Faaliyete geçen Adıyaman İnternet Yayıncıları ve Gazeteciler derneğine hayırlı olsun der, bundan sonraki faaliyetlerinde başarılar dilerim. Allah hayırlı uğurlu eylesin” dedi.