Yakın bir zamanda Adıyaman’da kuruluşunu gerçekleştiren Adıyaman İnternet Yayıncıları ve Gazeteciler Derneği üyeleri ilk ziyaretini Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç’a gerçekleştirdi.

Ziyarette dernek hakkında bilgiler veren Adıyaman İnternet Yayıncıları Derneği Başkanı Metin Harıkçı; “İl merkezinin yanı sıra ilçelerimizden de aramıza katılan arkadaşlarımızla birlikte sahada çalışan ve internet medyası sektöründe hizmet veren meslektaşlarımızla bir araya gelerek yeni bir dernek kuruluşuna imza attık. Üyelerimizle birlikte bugün ilimiz belediye başkanı Süleyman Kılınç’a nezaket ziyaretinde bulunarak derneğimiz hakkında bilgiler verdik. Dernek olarak amacımız internet haberciliğinin ve yayıncılığının gelişmesi yönünde çalışmalar yaparak, Gazeteciliğin geleneklerini, ahlak ve ilkelerini korumak, mesleğin toplum içindeki değerini artırıcı önlemler almak, meslek onuru ve saygınlığıyla bağdaşmayan davranışlara karşı çıkmak, bunu yaparken de bir kamu kurumu sorumluluğuyla toplumun tüm bireylerinin sosyal ve kültürel yönden gelişmesine atkıda bulunmak, gerektiğinde devletin ilgili kurumları gibi, halkımıza ve ülkeye yarar getirecek türde kamu hizmet ve etkinliklerini gerçekleştirmektir. Rabbim çıktığımız bu yolda bizleri mahcup etmesin.” Dedi.

“BASIN EMEKTARLARINI BİR ARADA GÖRMEK BENİ MUTLU ETTİ”

Sahada görev yapan basın mensuplarının bir çatı altında toplanarak yeni bir mesleki dernek kurmuş olmalarından ve yapmış oldukları nezaket ziyaretinden sevinç duyduğunu dile getiren Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç; “Günümüz çağı her geçen gün hızla İnternet medyasına doğru gidiyor. Özellikle dünya geneli yaşanan ve ülkemizde de etkisini gösteren Corona Virüs nedeniyle evlere kapandığımız dönemlerde İnternet yayıncılığının önemi bir kez daha ortaya çıktı. İlimizde internet yayıncılarının ağırlıklı olarak kurmuş olduğu bu dernek çok isabetli bir dernek olmuştur. Dernek başkanı Metin Harıkçı olmak üzere dernek çatısı altında bir araya gelen ve hepsini yakından tanıdığımız değerli basın mensubu arkadaşlarımızı bir arada görmek bizleri mutlu etmiştir.” dedi.

"ELEŞTİRİSEL YÖNÜMÜZDE OLMALI"

Mesleki alanda bir dernek kurmak kadar kurulan derneği günümüz şartları doğrultusunda yönlendirilmesi gerektiğine vurgu yapan Başkan Kılınç; “Katmadeğer sağlayacak formilasyonlara girmemiz lazım. Hep birlikte mutfakta kafa kafaya verip çalışmak gerekir. Küresel sistemde yerinde oturarak işlerim rayında bir şekilde yürüyor demekle olmuyor. O nedenle sürekli kendimizi yenilememiz, geliştirmemiz gerekir. Maalesef bu konuda Adıyaman olarak kolektif çalışma konusunda çok zayıfız. Küçük olsun benim olsun hesabıyla bir yere varılmaz. Aslında herkes bir öğrencidir. Sizler kendinizi öğrenci olarak görürseniz Çok şey başarırsınız. O nedenle basın mensubu arkadaşlarımızın da çok aşırı derecede yandaş veya muhalif olamaması gerekir. Eleştirisel yönümüzde olmalı. Bu vesileyle ilimizde yeni kurulan Adıyaman İnternet Yayıncıları ve Gazeteciler Derneğimize hayırlı olsun der, dernek üyelerine çalışmalarında başarılar dilerim” dedi.