15 Ağustos'ta merkeze bağlı Kömür Beldesi kırsalındaki mermer ocağını basan PKK'lı teröristler, iş makinelerini ve konteynırları yakarak kaçmıştı. 
16 Ağustos'ta operasyon için merkeze bağlı Kuyucak köyü kırsalına giden zırhlı aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce yola döşenen el yapımı patlayıcı, infilak ettirildi.

Patlamada zırhlı araçta bulunan 1 asker yaralandı. Olay sırasında yaralı askeri sivil araçla hastaneye götürmek isteyen 3 asker ise güvenlik güçlerinin kazaen açtığı ateşle yaralandı. Bölgeden tahliye edilerek, hastaneye götürülen yaralı askerler Astsubay Başçavuş Aydın Özer ile uzman çavuşlar Mehmet Kürşat Yılmaz, Gökhan Tekerek ve Tuncer Doğan, acil serviste yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, şehit oldu.

- ÖNCE CHP'Lİ SONRA HDP'Lİ BAŞKAN OLDU
Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla, PKK terör örgütüne kuryelik yaptıkları ve teröristlere yardım ettikleri öne sürülen, aralarında DBP'li belediye başkanı  Hüseyin Yuka ile Gerger HDP İlçe Başkanı Mahmut Özdemir'inde aralarında bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki sağlık kontrollerinin ardından sorgulanmak üzere Jandarma Komutanlığına götürüldü. 
- HAİN SALDIRIYI NOT DÜŞMÜŞ
Jandarmada yapılan sorgula ve üst aramalarında Gerger HDP İlçe Başkanı Mahmut Özdemir'in üzerinden saldırıya ilişkin 'Top Gol Oldu 15 Ağustos 2.Ci Yer' yazılı not kağıdı çıktı. 2011 yılında Gerger CHP İlçe Başkanı olan Mahmut Özdemir'in kızı Suna Özdemir'in PKK'ya katıldığı ve Roza Semsur kod adını aldığı Suna Özdemir Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 2011 yılında Hakkari'nin Çukurca ilçesi Kazan Vadisi'nde düzenlediği operasyonda etkisiz hale getirilmişti. Kayınbiraderi Seyit Ahmet Özdemir yeğeni Mehmet Özdemir ile 4 akrabasının da terör örgütü PKK'nın dağ kadrosundayken operasyonlarda öldürüldüğü kardeşi Şeyhmus Özdemir'in de yine PKK bünyesinde yer aldığı ve yurtdışına kaçarak İsviçre'ye yerleştiği öğrenildi.


- GÖZALTILAR DEVAM EDİYOR
Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı tarafından gözaltına alınan şüphelilerin sorgulaması devam ederken operasyon genişletilerek bölgede 33'e yakın kişinin terör örgütüne yardım ve yataklık etmek suçundan gözaltına alındığı öğrenildi.