Haber-Metin HARIKÇI

Birliğe, kardeşliğe ve dayanışmaya her zamankinden daha çok ihtiyacımız olduğu bir dönemden geçtiğimizi ifade eden Sümeyye Selvican Şafak; “Ramazan ayı maddi ve manevi birçok güzelliklerin bir arada yaşandığı, duygu ve hissiyatında öne çıktığı mübarek bir aydır. Rahmet, bereket ve mağfiret ayı olan Ramazan ayı dini açıdan taşıdığı önemle birlikte mü’minler arasında sosyal açıdan da yardımlaşma, kaynaşma, dayanışma, kardeş olma ve maneviyatın en yüksek olduğu aydır.

İnsanlar arası yardımlaşma ve dayanışmayı en güzel ifade eden Peygamberimiz (s.a.v) şöyle buyurmaktadır; ‘Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir’. Bizlerde bu bilinçle elimizden geldiği kadar içinde bulunduğumuz ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya çalıştık, çalışmaya devam ediyoruz. Çünkü insanların en huzurlu ve mutlu olduğu anlardan birisi düşünüldüğünü hissettiği anlardır.

Her Müslüman yardıma ihtiyacı olan insanları düşünmelidir. Bu yardımlar hem yardıma muhtaç olan kişiyi hem de yardım eden kişiyi mutlu etmektedir. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine bir nebze olsun yardımda bulunmak üzere Ramazan ayı öncesi yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde hayırseverlerimizin desteğiyle yardım kolilerimizi topladık.

Görevli ve gönüllü arkadaşlarla gece gündüz çalışıp yoksul durumda olan kişileri tespit edip yardımlarınızı iletiyoruz. Şimdiye kadar il merkezinde 33 mahallede ve ilçelerimizde olmak üzere toplamda 3050 adet Ramazan kolisini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmanın manevi mutluluğunu yaşadık.

Yapmış olduğumuz yardım çalışmasında bizlere destek olan Filo Holdinge, Zehra ve Mehmet Büyükekşi’ye, Mahsum Altunkaya’ya, Ali Erdemoğlu’na, Betül Keskin’e, Mahinur Özdemir’e, Kübra Arslan’a ve yardım dağıtımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.