Haber-Metin HARIKÇI

Adıyaman Belediyesi TOGAM Müdürlüğü üst katında kurulan Diyanet Gençlik Merkezinin açılışı törenle gerçekleştirildi.

Açılış törenine Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Fırat, Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kurt, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, Diş Hastanesi Başhekimi Dt. Burhankömüroğlu, İl Müftüsü Mehmet Taşçı, kamu kurum müdürleri, Cami İmamları, İl Müftülük Çalışanları ve kursiyerler katıldı.

İl Müftüsü tarafından yapılan duanın ardından il protokolü açılış kurdelesini keserek gençlik merkezini gezdi.

Gençlik merkezinde çalışma salonu, bay ve bayan kitap kafe, bay ve bayan kütüphane, konferans salonu, bilişim odası, bay ve bayan has oda ve oyun salonundan oluşuyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kurt ve Müftü Mehmet Taşçı açılışta yaptıkları konuşmada, gençlik merkezinin çalışmalarından bahsederek, hayırlı olması temennisinde bulundu.

Vali Mahmut Çuhadar ise konuşmasında, “Diyanet Gençlik Merkezi hizmetlerinin yürütülmesi amacıyla GAP İdaresi ve hayırseverlerimizin desteği ile donanım ve iç tefrişatı yapılarak hizmete sunulan Diyanet Gençlik Merkezi yarınımızın teminatı olan gençlerimizi her alanda donanımlı, milli ve manevi değerlerine bağlı bireyler olarak yetiştirecektir. Merkezin tadilat ve tefrişatında emeği geçen kuramlarımıza ve hayırsever Adıyamanlı hemşehrimiz Hasan Taşar amcamıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Diyanet Gençlik merkezinin yapımında destek olan GAP İdaresi yöneticilerine ve hayırsever Hasan Taşar’a plaket taktim edildi.

Rahatsızlığı nedeniyle açılış törenine katılamayan hayırsever Hasan Taşar’ı temsilen törene katılan ve Plaketi alan Diş Hastanesi Başhekimi Dt. Burhan Kömüroğlu; “Uzun yıllardır il dışında olmasına rağmen her fırsatta Adıyaman’a yardımlarını esirgemeyen Hasan Taşar amcamız Diyanet Gençlik merkezimize de maddi yardımda bulundu. Kendisi rahatsız olduğu için aramızda olamadı selamlarını iletti. Bu plaketi onun adına ben aldım. Rabbim hayırlarını kabul eylesin” dedi.