Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında Adıyaman'a gelen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Adıyaman Valisi Aykut Pekmez'i ziyaretinde Başkanı Süleyman Kılınç ve İl Müftüsü Mehmet Taşcı, karşıladı.

Erbaş, Valilik ziyaretinde Valilik Şeref Defteri'ni imzaladı.Buradaki ziyaretlerin ardından Erbaş, Türkiye Petrolleri(TP) konferans salonuna geçti.

'Peygamberimiz ve Aile' konulu konferansta konuşan Erbaş, "1441 yıl olmuş hicretten bu yıla kadar hicret öncesine var.  53 yıl Allah Resulü Kur'an'da 'sizi karanlıklardan aydınlığa çıkartmak için gönderildi ifadesiyle cahiliyetin en azgınlaştığı bir dönemde bütün insanlığı karanlıktan aydınlığa çıkartmak için gönderilen bir Peygamberdir."dedi.

Kıyamete kadar cehaleti ortadan kaldırmak, karanlıkları ortadan kaldırmak için onun getirdiği Kuran-ı Kerim'in bütün insanlığın önünde rehber olacağını ve Allah Resulü sünneti ile insanlığın aydınlanmaya devam edeceğini vurgulayan Erbaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Rabbimiz bütün toplumlara Peygamber gönderdiğini Kuran-ı Kerimde ifade buyuruyor. Biz her ümmete bir Peygamber gönderdik. O Peygamber gönderildiği ümmeti sadece Allah'a ibadet etmelerini onlara tabilik etsin Allah'tan başkasına tapmaktan uzak dursun diye her ümmete bir Peygamber gönderdim. O Peygamberler vazifelerini yaptılar, davetlerini yaptılar. Allah Resulü efendimiz İslamın son Peygamberi efendimiz bütün insanlığa gönderildi. Önceki Peygamberler toplumlarına gönderildiler. Ama Allah Resulü efendimiz bütün insanlığa gönderildi. Hazreti Adem'den itibaren Hazreti Muhammed bütün Peygamberlerin getirdiği dinin adıdır İslam bizim inancımıza göre yer yüzünde insan oğluna verilen en büyük nimetin İslam olduğunu anlıyoruz.

Müslüman olmuş olmaklı onun için en büyük nimettir.  Bütün Peygamberler yer yüzünden cehaleti kaldırmak için gönderildi. Allah Resulü karanlıktan aydınlıklara çıkartılmak için gönderildi. Ve öyle bir cehalet vardı ki; onun geldiği dönemde kız çocukları diri diri toprağa gömülecek kadar cehalet azgınlaşmıştı. İnsanlar pazarlarda köle alıyorlardı, köle satıyorlardı. Faiz, tefecilik öyle bir azgın hala gelmişti ki; sömür düzeni adeta çarkları işliyordu. Irkçılık almış başını gidiyordu onlarca yıl ırk savaşları vardı. Kabile savaşları vardı. O yüzden Allah Resulü efendimiz islamın son Peygamberi olarak gönderildi."