Dönemin Belediye Başkanı Necip Büyükaslan tarafından yapılarak şehir merkezinde büyük bir eksikliği gideren ve yaz aylarında vatandaşların hınca hınç doldurarak dinlenebildiği mekân olan Eğriçay Parkının bir kısmı Adıyaman Belediyesi tarafından betonlaştırılmak için çevrildi. Eğer proje gerçekleşirse Eğriçay parkının 12 dönümlük yeşil alanı büyük oranda tahrip edilerek parkın doğal dokusu bozulacak.

PARMIZIN İÇİNDE BETON YIĞINI İSTEMİYORUZ

Adıyaman Belediyesi’nin şehirde yeşil alan oluşturmak yerine hazır parkı yıkarak betona gömmesi akıllara zarar olarak yorumlanırken Sümerevler Mahallesi sakinleri karara tepkili.

Adıyaman Belediyesi’nin sessiz sedasız kimseye duyurmadan ‘ben yaptım oldu’ mantığıyla hareket ettiğini belirten mahalle sakinleri Eğriçay parkına yazık olacağını ifade ederek Adıyaman Belediyesi’nin bu yanlıştan dönmesi gerektiğini söylediler.

Parkın şu anki halinden oldukça memnun olduklarını dile getiren mahalle sakinleri; “Parkımız mekan olarak çok güzel bir yerde, yanına millet bahçesinin yapılmasıyla daha da güzel olacak. Bizler akşam olunca çayımızı, kahvemizi, meyvemizi ve çulumuzu alıp parkın içerisinde oturmaya gidiyoruz. Yeri geliyor çimlerin üzerinde oturuyoruz, yeri geliyor çorabımızı çıkarıp toprağa ayağımızı basıyoruz. Oturduğumuz siteler zaten beton yığını, dört duvar arasında nefes alamıyoruz. Park sayesinde stres atıp, nefes alıyoruz. Park içerisinde mevcut bir havuz var. Havuzunda yıkıp ortadan kaldıracaklarmış. Şimdi bu havuzu yapmaya kalksalar dünyanın parası gider. Yazık günah değil mi. Edindiğimiz bilgilere göre park içinde bir binanın yapılacak olması bizleri üzmüştür. Yeşil alanı koruması gereken Adıyaman Belediyesi bunun tam tersini yaparak onlarca ağacı ve yeşil alanı yok edecek. Yeşili keserek şehircilik yapan Belediye, insanlara nefes aldırmak yerine yapılmış yeri bozacak.” Şeklinde tepkilerini dile getirdiler.