Adıyaman’ın eski Belediye Başkanlarından Miktat Harıkcı’nın (Gürlevik) oğlu olan Mehmet Necip Gürlevik, 1992-1997 yılları arasında İl Sağlık Müdürlüğü yaptı. 2006-2010 Adıyaman Tabip Odası Başkanlığını yapan Gürlevik, 2016 yılında tekrar Tabip Odası Başkanı seçildi.

Adıyaman Tabip Odası Başkanlığını 4 yıldan beri yürüten Gürlevik, bir süre İstanbul’da kanser tedavisi gördükten sonra geçtiğimiz günlerde Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirilmişti.

Mehmet Necip Gürlevik, hastanede tedavisi devam ederken hayatını kaybetti. Dr. Gürlevik’i, yakınları ve meslektaşları tarafından morgdan alarak Adıyaman Belediyesi Yeni Mezarlık Camii’ne getirdi.

Yeni mezarlık camisinde düzenlenen cenaze namazına İl Sağlık Müdürü Dr. Erndoğan Öz, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Fatih Doğan, Sağlık Daire Başkanı Osman Aydın, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kutlu, Tabip Odası Adıyaman Başkanvekili Dr. Erdoğan Altunbaş, Kamu Kurum Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Sağlık çalışanları, akrabaları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Burada kılınan cenaze namazının ardından ailenin isteği üzerine Adıyaman Belediyesi Eski mezarlığında Rahmetli babası eski Belediye Başkanı Miktat Harıkçı'nın (Gürlevik) kabrinin yanına dualarla defnedildi. 

02haberler.com sitesi olarak, Şen şakrak ve renkli kişiliği ile Adıyamanlılar tarafından oldukça sevilen Doktor Gürlevik’e Allah’tan rahmet, kederli ailesine, sağlık camiasına ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz, mekanı cennet olsun…