Dünya genelinde etkili olan koronavirüs salgını riskine karşı kırmızı alarm durumuna geçen Adıyaman Belediyesi, her geçen gün arttırdığı tedbirlerle salgının yayılmasının önüne geçmeye çalışıyor.

Bir yandan oluşturduğu deneyimli dezenfektan timiyle şehrin her köşesinde dezenfekte çalışması yapan Adıyaman Belediyesi, diğer yandan da temizlik personeliyle şehrin en işlek cadde ve sokaklarında deterjanlı suyla yıkama çalışması gerçekleştiriyor.

Sürdürülen çalışmalarla ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, vatandaşların yoğun olarak kullandığı alanlardaki dezenfekte ve temizlik çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü dile getirerek, “Devletimizin aldığı kararlara ilaveten belediye olarak da tedbirlerimizi almaya devam ediyoruz. Covid-19 virüsüne karşı vatandaşlarımızın temas halinde olduğu her yeri dezenfekte etmek için kurduğumuz ekibimiz ile caddeleri yıkama işlemini gerçekleştiren ekibimiz gece gündüz iş başında. Çünkü bu salgını önlemenin en önemli yolu temizliktir. Bu amaçlar hiçbir ayrıntıyı gözden kaçırmayacak şekilde vatandaşlarımızın temas kurduğu her yeri dezenfekte edip, temizlemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Diğer yandan vatandaşlar, temizlik çalışmaları kapsamında 400 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesi ile Gölbaşı Caddesi’nde çalışmalarını sürdüren ekiplerle, parklardaki oyun grupları, çöp konteynırları ve bankları dezenfekte eden ekiplere gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür etti.