İl Emniyet Müdürlüğü Polis Evi'nde düzenlenen programa İl Emniyet Müdürü Metin Alper eşi Kezban Alper ile çok sayıda kadın polis katıldı.
Programın açılış konuşmaların ardından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kadın polisler arasında atış ve oryantiring yarışmasında dereceye girenler ödüllendirildi.


Ödün töreninde İl Emniyet Müdür Yardımcısı Cem Hasan Patat, atış müsabakasında 2. olan Komiser Dilek Kaba'ya ve oryantiring 2. olan Polis Memuru İlkay Kocaman Soylu'ya, İl Emniyet Müdür Yardımcısı İbrahim Kaba, atış ve oryantiring yarışmasında 1. olan Polis Memuru Ayşe Uzun'a ve İl Emniyet Müdürü Metin Alper ise atış ve oryantiring sporunda 1. olan Polis Memuru Ayşe Uzun'a ödüllerini verdi.


Ödül töreninin ardından kürsüye çıkan Emniyet Müdürü Metin Alper, "8 Mart Dünya Kadınlar günümüz hepimiz için kutlu olsun her zaman söylendiği gibi biz kadınlarımızın, eşlerimizin, annelerimizin, kızlarımızın değerini sadece bir güne sığdıracak kadar kısır düşünce içerisinde değiliz. Tüm toplum olarak zaten baştan itibaren annelere vermiş olduğumuz kutsal değer eşimize vermiş olduğumuz ayrı bir değer kızlarımıza vermiş olduğumuz ihtimam göstergesi olsa gerek kadın bizim için anadır kadın bizim için eştir kadın bizim için yoldaştır, sırdaştır yani kısacası doğum yetkisini Allah kadınlara vermiş dünya kadınlardan devam ediyor. Erkeklerin öyle bir yetkisi yok maalesef kadın anadır sonuç itibariyle bizde Anadolu derken vatan toprağına bir ana ismini yakıştırmışız bu genel çerçevede tabiî ki özellikle siz değerli meslektaşlarım hem annelik, hem eşlik ve diğer vazifeleri yapmanızın yanı sıra polis teşkilatımızın çok değerli mensupları olarak her kademede bir vesileyle bu şeref teşkilatın hizmetlerini yürütüyorsunuz aynı zamanda da evinizde de bir çok faaliyette bulunuyorsunuz eşleriniz için, çocuklarınız için kadın meslektaşlarımın her anlamda en üst düzeyde performans sergilemesi adına çok caba zarf ediyoruz ve bununda karşılığını aldığımı görüyorum sizlerinde desteğiyle çalışmaları sayesinde hem atışlara olan yoğun ilginiz bu günümüze fakat şunu söylemek istiyorum. her şeyden önemlisi yetiştireceğiniz evlatlarınızın ülkemizin geleceği adına söz sahibi olacak çocuklarında anneden doğduğu bir anne büyüttüğü için buna çok dikkat etmeniz rica ediyorum. Bizler belli dönemlere geldik belli rütbelerde çalışıyoruz ama sizlerde takdir edersiniz ki; 20 sene sonra burada hiç birimiz olmayacağız çocuklarımız burada olacaklar o anlamda hem ülkemizin geleceği adına hemde vatanımızın milletimizin bekası adına ayrı bir önem vermenizi rica ediyorum."dedi.