Adıyaman Belediyesi Konferans Salonu’nda organize edilen konferansa, yoğun ilgi gösterildi. Araştırmacı-Yazar Tarık Sezai Karatepe'nin konuşmacı olarak katıldığı programa STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vakfın eğitim işlerinden sorumlu Uğur Kaya’nın sunumuyla icra edilen etkinlik, son derece verimli geçti.

Programın açılış konuşmasını yapan Erbakan Vakfı Adıyaman Şubesi İl Başkanı İsmail Demir, katılımcılara teşekkür ederek, Milli Görüş camiası olarak ülkenin maddi ve manevi kalkınması için çaba harcadıklarını, merhum Necmettin Erbakan Hoca’nın çizdiği ilkeler doğrultusunda çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Başkan Demir; “Bizler dava adamıyız. Bu yola girerken inancımızdan, Milli Görüş felsefesinden en önemlisi de rahmetli Erbakan Hocamızın öğretilerinden güç aldık. Erbakan hocamız bu yola girdiğinde yanında sadece 7 kişi vardı. Bugün milyonlar Milli Görüş'ün teveccühüne, haklılığına inanmakta ve onun şemsiyesi altında hakça paylaşımın mücadelesini vermektedir. Bu yol dikenli olabilir, bu yol balçıklı, sığ dalgalı da olabilir, ama bizler en umutsuz durumda bile Rabb’imize sığınarak birbirimize sımsıkı kenetleneceğiz. En önemlisi de asla umudumuzu yitirmeyeceğiz. Çünkü bizler, Erbakan'ın neferleriyiz” şeklinde konuştu.

Daha sonra Adıyaman’ın sevilen ilahi grubu, “Grup Ravza” sahne alarak, okuduğu birbirinden güzel ilahi ve ezgilerle katılımcılara unutulmaz dakikalar yaşattı.

Akabinde kürsüye davet edilen Araştırmacı-Yazar Tarık Sezai Karatepe, verdiği konferansta tarihe yolculuk yaptı. Osmanlı’nın son dönemlerinde Siyonist çevrelerin imparatorluğu yıkmak ve Sultan II Abdulhamit’i tahttan düşürmek için yoğun çaba harcadıklarını en ince detayına kadar anlatan Karatepe, Theodor Herzl önderliğindeki Siyonistlerin sinsi planlarını bir bir izah etti. Ardından sözü Milli Görüş camiasına getirdi ve Milli Görüş Lideri Merhum Erbakan Hoca’nın siyasi hayatından kesitler sundu. Milli görüş partilerinin ortak olduğu hükümetlerin icraatlarını hatırlattı. Refah-Yol hükümetinin kimler tarafından ve nasıl yıkıldığına dair bilgiler aktardı.