Çirkin gazetemize yaptığı açıklamada;  “çocuklara yapılan cinsel istismarın engellenmesi için ailelerin yapması gerekenleri söylemek olursak Özellikle son yıllarda çocuklara yönelik şiddet ve cinsel istismarlar korkunç boyutlara ulaştı. Neredeyse her gün haber bültenlerinde, sosyal medyada farklı yaş gruplarından birçok çocuğun ve ailenin yaşadığı korku dolu deneyimleri duyar olduk. Bunlardan biri ise ‘Mahremiyet Eğitimi’; Çocukların kendisinin ve diğer insanların özelinin, özel alanının farkına varması, sosyal hayatın içinde kendi özel alanını koruması, diğer insanların özeline saygı duyması, kendisi ile çevresi arasında sağlıklı sınırlar koyması gibi bilgileri içerir."

Çirkin, yaptığı açıklamada,  “Çocuklara yapılan cinsel istismarın engellenmesi için ailelerin yapması gerekenleri söylemek olursak özellikle son yıllarda çocuklara yönelik şiddet ve cinsel istismarlar korkunç boyutlara ulaştı. Neredeyse her gün haber bültenlerinde, sosyal medyada farklı yaş gruplarından birçok çocuğun ve ailenin yaşadığı korku dolu deneyimleri duyar olduk. Bunlardan biri ise ‘Mahremiyet Eğitimi’; Çocukların kendisinin ve diğer insanların özelinin, özel alanının farkına varması, sosyal hayatın içinde kendi özel alanını koruması, diğer insanların özeline saygı duyması, kendisi ile çevresi arasında sağlıklı sınırlar koyması gibi bilgileri içerir."dedi.

Vücudun kişiye özel olan bölgelerinin, bu bölgelerin gizlenmesi gerektiği çocuğa 2 yaşından itibaren yavaş yavaş anlatılması gerektiğini vurgulayan Çirkin, "Bu alanın başkalarından gizlenmesi ve anne-baba ve doktorlar dışında bu bölgeye kimsenin dokunmaması gerektiği çocuğa öğretilmelidir. Cinsel organlar çocuk sorduğunda anne-baba üzerinden değil, çocuğun kendi cinsel organları ya da kitaplar üzerinden öğretilmelidir"diye konuştu.

Çocuğu iç çamaşırına varıncaya kadar başkalarının önünde soyup giydirmenin doğru olmadığına dikkat çeken Çirkin, şunları kaydetti:

"Hele iç çamaşırının 3.’ncü bir kişinin yanında çıkartılması hiç doğru değildir. Ebeveynlerin çocuğun görmeyeceği bir alanda kıyafet değiştirmesi çocuğun mahremiyet duygusu geliştirmesi açısından önemlidir. Küçük çocukları cinsel organlarına dokunarak, sevmek doğru değildir.. Çocuklarını sevmek, onları kendilerini kötü niyetli yabancılardan korumak konusunda etkisiz kılar. Çocuğun anne babasının özel ilişkisine şahit olması sakıncalıdır. 2 yaşında odalar ayrılmalıdır. Çocuklara dört-beş yaştan itibaren anne-babanın odasına izin alarak girmesi gerektiği öğretilmelidir.  Anne baba, çocuğunun vücudunu hoyratça kullanmaktan kaçınmalıdır. Ebeveynlerin çocuklarını öperken "Seni öpebilir miyim?" diye izin istemeleri bu bilincin oluşmasında etkilidir. Bedenin çocuğa ait olduğunu öğretmek gerekir. Toplum vicdanını derinden etkileyen insanların midesini bulandıran çocukların her yönden ihmal ve istismarın önlenmesi noktasında öncelikle anne babalara düşen görevler vardır. Bunları tamamıyla yerine getirdiğimizde sorunların tamamen yok olacağını düşünüyoruz. Ailelerimiz yukarıda belirtmiş olduğumuz kuralları doğru bir şekilde çocuklarına öğretmeleri hem kendileri açısında hem de çocukları açısından faydalı olacağını düşünüyorum"