Adıyaman’da toplamda 48 profesyonel ve amatör futbol kulübü bulunduğunu ancak bu kulüplerin spor altyapısı eksikliği nedeniyle rakipleriyle eşit koşullarda mücadele edemediğini vurgulayan Tutdere, iktidara eleştiride bulundu. Tutdere, “Tüm illere stadyum yaptığını iddia eden iktidara ve Gençlik ve Spor Bakanı’na sesleniyorum: Zor şartlarda mücadele eden, ter döken Adıyamanlı gençlerimizin, sporcularımızın hayallerini, umutlarını boşa çıkartmayın, gençlerimizin sesini duyun!” dedi.

Takımlarımız Rakipleriyle Eşit Koşullarda Mücadele Etmek İstiyor!

Adıyaman’da ki profesyonel ve amatör kulüplerin ekonomik sıkıntılarla boğuştuğunu ve yatırım eksikliği nedeniyle de rakipleriyle eşit koşullarda mücadele edemediğini vurgulayan Tutdere, “Futboldaki temsilcilerimiz, ilimizin gururları Adıyaman 1954 Spor ve Kahta 02 Spor ilimizi 3'üncü ligde, İmamağa Spor ve Besni Belediye Spor BAL Liginde ilimizi başarıyla temsil etmektedirler. Ekonomik sıkıntılarla boğuşan kulüplerimiz ayrıca ilimizdeki spor tesislerinin yetersizliği nedeniyle de büyük bir mağduriyet yaşamaktadırlar. Şu an ilimizde 48 kulübümüzün tüm ihtiyaçlarını karşılayacak kapasitede stat, antrenman sahası ve modern tesis bulunmamaktadır. Takımlarımızın rakipleriyle eşit koşullarda, hakkaniyete uygun bir şekilde maçlara hazırlanabilmeleri için ilimizin stat başta olmak üzere diğer spor tesisi eksiklerinin giderilmesi aciliyet arz etmektedir.” şeklinde konuştu.

Stadyum ve Spor Tesisi Eksikliğini Giderin!


Adıyaman’ın spor yatırımları konusunda çok geride bırakıldığını ifade eden Tutdere, “Adıyaman halkı adına tüm illere stadyum yaptığını iddia eden iktidara ve Gençlik ve Spor Bakanına sesleniyorum: Zor şartlarda mücadele eden, ter döken Adıyamanlı gençlerimizin, sporcularımızın hayallerini, umutlarını boşa çıkartmayın, gençlerimizin sesini duyun.
Adıyaman merkez, Kahta ve Besni stadyumları başta olmak üzere diğer spor tesisi eksiklikleri giderin. Buradan tüm kulüplerimize ayrıca başarılar diliyorum.” dedi.